Cosmin Anghelescu crede că AJF trebuie să reintroducă prelungirile în Cupa României. „O echipă trimite 90 de minute mingea în tribună, iar apoi are noroc la penaltiuri şi câştigă. Nu e normal!”
Viitorul Mateeşti a pierdut la penaltiuri meciul cu Inter Lăpuşata din deplasare (3-1, după 1-1 în timpul regulamentar de joc), la finele căruia primarul Cosmin Anghelescu a acuzat starea precară a terenului de joc. Acesta a declarat că diferenţa de valoare dintre echipa sa şi adversară s-a nivelat considerabil din cauza gazonului, iar de aici până la o surpriză n-a mai fost decât un pas.
„Oricărei echipe care nu construieşte îi e uşor să evolueze pe un asemenea teren, în care trebuie doar să joace bufa-bufa, să îndepărteze pericolul de poarta sa. Cu totul alta e însă situaţia când trebuie să îţi pui în valoare tehnica şi constaţi că nu poţi nici măcar să mergi cu mingea la picior, să driblezi sau să pasezi în condiţii bune. Normal că îţi iese jocul ca echipă gazdă, când terenul e praf! Nu am aberat cu nimic când am spus asta, chiar aşa a fost la Lăpuşata! O echipă care are câţiva jucători tehnici şi încearcă să joace frumos, prin combinaţii, nu prea poate avea câştig de cauză pe un asemenea teren! Nu-ţi iese jocul nici dacă eşti Steaua, cum s-ar întâmpla, de exemplu, dacă ai evolua pe un gazon bun. Cu siguranţă, dacă terenul ar fi fost în condiţii bune, nici nu mai ajungeam la loviturile de la 11 metri, am fi învins în timpul regulamentar de joc! De altfel, nici nu am pierdut efectiv pe teren, ci la loteria penaltiurilor! Nu am exagerat cu nimic când am spus că ne-am creat vreo 30 de ocazii de gol. În plus, am avut ghinion cu vântul! La o fază, după ce mingea a lovit bara laterală, în loc să treacă linia porţii, aceasta a luat o altă traiectorie din cauză că vântul bătea din sens opus. A fost incredibil, nu am mai pomenit să avem un ghinion atât de mare!”, a subliniat Cosmin Anghelescu.
Cosmin Anghelescu: „Doar cel mult 5 minute ne mai trebuiau, ca să marcăm încă un gol şi să mergem mai departe, mai ales că echipa adversă era şi în inferioritate”
Primarul din Mateeşti mai spune şi că regulamentul de desfăşurare a Cupei României nu a avantajat echipa sa. Astfel, acesta nu a înţeles de ce în competiţia knock-out nu se mai joacă prelungiri, ca în fotbalul mare, ci se trag direct penaltiuri. Într-o întrecere de juniori, în care tinerii se resimt după un efort de 90 de minute, poate că e justificată o asemenea regulă, dar nu şi la seniori, susţine Cosmin Anghelescu. „În mod cert, dacă nu se dispută şi reprizele de prelungiri, echipele inferioare sunt avantajate. E uşor să dai cu mingea în tribună 90 de minute şi apoi să ai noroc la penaltiuri şi să câştigi! În încă 30 de minute de joc, situaţia ar fi cu totul alta, pentru că intervine şi oboseala, iar multe dintre meciuri nici n-ar mai ajunge la loviturile de la 11 metri, aşa că rezultatele ar fi altele. E suficient să luăm în calcul ce s-a întâmplat în această etapă a Cupei României, în care unele echipe de Liga IV-a au fost eliminate tocmai pentru că n-au mai fost prelungiri. Cum a fost şi cazul nostru, cu Inter Lăpuşata. Echipa gazdă rămăsese şi în 10 jucători cu 10 minute înainte de final şi sigur nu ar mai fi putut să reziste iureşului nostru, dar lipsa celor două reprize în plus a avantajat-o. Doar cel mult 5 minute ne mai trebuiau, ca să marcăm încă un gol şi să mergem mai departe, pentru că adversarii nu mai aveau nici condiţie fizică. Nu ne-ar mai fi egalat, că nu erau capabili să paseze şi să construiască, iar doar cu bufa-bufa şi cu un om în minus pe teren, nu mai aveau nicio şansă! Dacă aş fi văzut un joc bun din partea lor, aş fi fost fair-play şi aş fi recunoscut că meritau să se califice, dar n-a fost deloc aşa. Ei au dat un gol după o greşeală a noastră, cauzată chiar de starea precară a terenului, iar apoi s-au apărat în continuu şi, după ce am egalat, au tras de timp, tocmai ca să ajungă la penaltiuri, singura şansă de a se califica mai departe. Cu siguranţă, prelungirile ar face ca rezultatele să fie cu totul altele, deci nu e justificată lipsa acestora! Dacă oficialii se plâng că meciurile sunt prea lungi, iar jucătorii obosesc, să se aplice regula golului de aur! Să se joace până ce o echipă marchează, iar apoi să se fluiere finalul partidei!”, a mai precizat Cosmin Anghelescu.
Pe 30 decembrie, când a dat publicităţii ordinea de programare a tuturor echipelor din judeţ la vizele anuale, AJF Vâlcea...
Pentru îmbunătăţirea experienţei dvs. web, acest site foloseşte Cookies. Continuând să navigaţi pe acest site vă exprimaţi acordul asupra utilizării cookie-urilor.
Aflaţi mai multe