duminică, aprilie 14, 2024
Fotbal Național

Cozia Călimăneşti este obligată s-o învingă pe Oltul Curtişoara, dacă vrea să mai spere la salvare

89Vizualizari
La polul de jos al play-out-ului Seriei 6 din Liga a III-a, Cozia Călimăneşti se va duela cu Oltul Curtişoara, pe teren propriu, şi e obligată s-o învingă, dacă vrea să mai spere să se salveze. Cu un succes, distanţa faţă de rivală s-ar reduce la doar 7 puncte, un ecart deloc imposibil de a fi remontat în cele opt runde care vor mai rămâne de jucat.
În sezonul regular, pe 2 septembrie 2023, Oltul Curtişoara a câştigat cu 1-0 pe teren proporiu, gol marcat de Florin Tudor (în minutul 31), dar apoi, pe 4 noiembrie 2023, Cozia s-a impus cu 3-2 la Călimăneşti, după un meci decis în repriza secundă. După 2-0 pentru vâlceni, goluri marcate de Adrian George Sîrbu (în minutul 2) şi Alexandru Diaconescu (7), oaspeţii au egalat prin Marius Jianu (în minutele 20 şi 33). În minutul 70, tot Alexandru Diaconu a punctat şi a adus victoria echipei sale.
În pofida parcursului slab, elevii lui Vasile Ilinca păstrează în continuare şanse de a se salva de la retrogradare. Mici, dar încă mai sunt! Cozia Călimăneşti are nevoie însă de un miracol pentru a-şi îndeplini obiectivul pe teren. Pentru că altfel nu este exclus ca în vară să primească o invitaţie din partea FRF, de a continua în ultimul eşalon naţional, dacă vor fi locuri disponibile. Şi mai mult ca sigur că vor fi, având în vedere criza financiară care bântuie prin fotbal şi prin tot sportul românesc. Doar dorinţă să fie ca echipa din staţiune să-şi continue activitatea în Liga a III-a, în rest lucrurile se vor rezolva de la sine!
Partida dintre Cozia Călimăneşti şi Oltul Curtişoara este programată sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 17.00.