miercuri, ianuarie 19, 2022
Fotbal Diverse

Cozia Călimăneşti, la un pas de turneul semifinal de juniori A1. Bogdan Biserică & Co. s-au impus în prima manşă a etapei interjudeţene

765Vizualizari

În această săptămână, au avut loc meciurile din prima manşă a fazei interjudeţene din cadrul Campionatului Naţional de juniori A1 (Under 19). Tragerea la sorţi a duelurilor dintre câştigătoarele competiţiilor judeţene a avut loc în luna februarie. Astfel, la această categorie de vârstă, campioana en-titre a Vâlcii, Cozia Călimăneşti (care şi-a adjudecat titlul judeţean pentru al doilea sezon consecutiv), a înfruntat reprezentanta Dâmboviţei, Viitorul I. L. Caragiale.
Căpitanul Bogdan Biserică şi ceilalţi tineri fotbalişti din staţiune au avut o evoluţie foarte bună în partida din deplasare, care s-a disputat ieri (joi, 6 iunie), şi au reuşit să se impună la limită, cu scorul de 2-1 (2-0). Cele două goluri ale echipei vâlcene au fost marcate de Ciprian Talpoş şi Mihai Nicula. Adversarii au înscris în repriza secundă, „dintr-un penalti inexistent”, aşa cum ne-a declarat Gheorghe Andreescu (alias „Pacu”), delegat la Cozia Călimăneşti.

Returul se dispută duminică, 9 iunie, de la ora 17.00, la Călimăneşti

Manşa retur a acestui duel va avea duminică, 9 iunie, de la ora 17.00, pe Stadionul Cozia, din Călimăneşti. Pentru a accede în faza următoare a competiţiei, vâlcenii dispun de două şanse din trei: adică să obţină o nouă victorie sau măcar o remiză. Pe de altă parte, echipa pregătită de Gheorghe Venus şi Cornel Badea ar mai fi calificată şi dacă va pierde fix cu scorul de 1-0. La 2-1 pentru dâmboviţeni, se vor disputa prelungiri, în timp ce Viitorul I. L. Caragiale va merge mai departe dacă va învinge de la 3-2 în sus sau la o diferenţă de cel puţin două goluri.
Etapa semifinală a Campionatului Naţional de juniori A1, care se va disputa sub formă de turnee zonale, e programată în perioada 14-16 iunie. FRF a mai anunţat că faza finală se va desfăşura pe 20 şi 21 iunie.