Sporturi

Cristi Orza, din Drăgăşani, cel mai titrat antrenor de atletism din Vâlcea, la momentul actual. Are patru medalii la Europene, una la FOTE şi un loc 4 la Mondiale!

2.26KVizualizari

Fost atlet de mare performanţă, Cristian Orza, din Drăgăşani, este, la ora actuală, cel mai titrat antrenor vâlcean. Are în palmares patru medalii la Campionatele Europene (două de argint şi două de bronz) şi una de aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European, plus un loc 4 la Mondiale, în proba de 2000 de metri obstacole. Pe scurt, are cu ce se mândri! Totodată, el este membru în Biroul Federal al FRA şi antrenor la lotul olimpic de tineret. În cariera sa, a învăţat să facă performanţă în condiţii minime, mai ales că oraşul Drăgăşani nu se numără nicidecum printre marile centre de atletism din România.
„Am avut rezultate an de an cu elevii de la Liceul Tehnologic Brătianu, din Drăgăşani, la care se adaugă şi recorduri naţionale. Selecţia este grea… Am văzut mulţi copii talentaţi în zona noastră, dar nu îi poţi aduce la club, pentru că te loveşti mereu de impedimentul financiar. Părinţii nu îşi permit să le asigure naveta la antrenamentele zilnice. De aici, şi greutatea cu care ne confruntăm. Nu doar noi, mai toţi antrenorii. Încercăm totuşi să ne adaptăm situaţiei şi să continuăm tradiţia rezultatelor bune. Aş dori să mulţumesc, cu acest prilej, Primăriei şi Consiliului Local Drăgăşani, în speţă, domnului primar Cristian Nedelcu, domnului Vătafu, director la Liceul Brătianu – Drăgăşani şi, nu în ultimul rând, doamnei Andra Bica, inspector general la IŞJ Vâlcea, pentru tot sprijinul acordat de-a lungul anilor la competiţiile sportive”, a spus Cristian Orza, care, în viitorul apropiat, va ajunge antrenor emerit la României. Ultimul antrenor emerit la atletism din Vâlcea a fost Viorica Enescu.