sâmbătă, aprilie 13, 2024
Fotbal Diverse

Cristi Pîrîianu (Știința Grădiștea) spune că viitorul fotbalului mic depinde mult de abilitatea antrenorilor de a atrage copiii spre stadioane

1KVizualizari
Sezonul acesta, Știința Grădiștea nu mai este reprezentată în campionatul județean de seniori, ci doar la nivel de juniori A1. Cristian Pîrîianu, antrenorul echipei, a precizat că este foarte important ca toate administrațiile locale să investească în generația tânără. Altfel, există riscul ca fotbalul mic să dispară peste ani.
„Nu vedeți că, de la an la an, apar tot mai puțini fotbaliști tineri! Pe terenuri, suntem cam aceiași, de 40-50 de ani. Am făcut o echipă de juniori A1 la Grădiştea, cooptând în lot tineri de la liceu, dar și din localitățile învecinate. A fost greu la început, dar frumos! Sincer, este foarte greu ca un copil să se integreze într-o echipă de seniori. De aceea, se şi lasă de fotbal, pentru că nu e susținut din spate. Nu i se dă încredere! Asta vreau, să ofer încredere generației tinere, care, peste ani, să ne reprezinte în județ. Din vară, poate o să înscriem, din nou, o echipă de seniori. Am 6-7 juniori buni, pe care ne-am putea baza în campionat”, a spus Cristi Pîrîianu, antrenor la Știința Grădiștea.