Sporturi

Cristian Achim, în Final Four-ul FIBA Europe Cup! Performanţă uluitoare pentru antrenorul vâlcean de baschet şi echipa pe care acesta o antrenează, CSM CSU Oradea!

632Vizualizari

• turneul va avea loc în acest week-end, pe 23 şi 25 aprilie, la Tel Aviv, în Israel

Cristian Achim continuă să facă senzaţie la timona echipei CSM CSU Oradea. După cele trei titluri de campion naţional (cucerite în anii 2016, 2018 şi 2019), la care se adaugă o Supercupă a României (în 2019), antrenorul vâlcean de baschet şi-a condus elevii şi către o mare performanţă pe plan european. La finele lunii martie, formaţia bihoreană a reuşit să se califice în premieră în Final Four-ul FIBA Europe Cup, după ce a câştigat un turneu preliminar care a avut loc chiar la Oradea, cu participarea a patru echipe.
Marţi, 23 martie, în primul meci din competiţia desfăşurată în Sala „Antonio Alexe”, care a contat pentru faza optimilor de finală, orădenii au trecut de BC Dnipro (din Ucraina), cu scorul de 78-72. Ulterior, joi, 25 martie, în sferturi, echipa antrenată de Cristian Achim a dispus de formaţia Unahotels Reggio Emilia, cu 71-64. În prealabil, formaţia din Italia a depăşit-o pe BC CSU Sibiu, cu 65-61.

Meciurile din Final Four-ul FIBA Europe Cup vor fi transmise LIVE de DigiSport

Final Four-ul FIBA Europe Cup este programat chiar în week-end, mai precis pe 23 şi 25 aprilie, la Tel Aviv, în Israel. La această competiţie, pe lângă CSM CSU Oradea, vor mai participa echipele BC Parma (Italia), Ironi Ness Ziona BC (Israel) şi Arged BM Slam Stal Ostrow Wielkopolski (Polonia), ultima urmând a fi adversara elevilor lui Cristian Achim în semifinale. Meciul va avea loc vineri, 23 aprilie, de la ora 18.00 (în România), şi va fi transmis în direct de DigiSport, la fel ca toate cele patru partide din cadrul competiţiei din Israel.
În celălalt duel din semifinale, care va avea loc tot vineri, 23 aprilie, dar de la ora 15.00, BC Parma (Italia) o va înfrunta pe Ironi Ness Ziona BC (Israel). Duminică, 25 aprilie, de la 18.00, învinsele se vor întâlni în finala mică a turneului, iar învingătoarele, de la 21.00, în finala mare.

Pe 9 martie, formaţia bihoreană a pierdut cea de-a şasea finală a Cupei României

Pe plan intern, nu a fost însă totul atât de bine pentru CSM CSU Oradea, care a pierdut, la începutul lunii trecute, cea de-a şasea finală a Cupei României, acest trofeu fiind singurul care îi lipseşte din palmares. După eşecurile din 2014 şi 2016, celelalte au survenit chiar în ultimii patru ani (2018, 2019, 2020 şi 2021). De această dată, într-un meci care a avut loc marţi, 9 martie, la Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea a fost învinsă de CSO Voluntari, cu 72-65, iar asta deşi a terminat primul sfert al meciului cu un scor neverosimil (16-0). Ilfovenii au recuperat încet-încet din handicap şi le-au suflat orădenilor un trofeu pe care aceştia îşi propun să-l câştige an de an, dar fără succes.
Sursă foto: Facebook CSM Oradea