joi, februarie 29, 2024
Sporturi

Crosul „Spring Run – Buridava”, de la Vlădeşti, a adunat la start 170 de participanţi

857Vizualizari
În urmă cu câteva zile, pe 16 aprilie, în localitatea Vlădeşti, s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a crosului Spring Run Buridava – Alergare şi Orientare. Startul acestei competiţii atletice s-a dat de la Ocnele Mari, punctul de sosire fiind la Şcoala Gimnazială „Grigore Mihăescu” din comuna administrată de primarul Adrian Cosac.

Concurenţii s-au întrecut la două probe, de 5 km şi 15 km, feminin şi masculin. Evenimentul sportiv a fost onorat de participarea a circa 170 de participanţi, la Vlădeşti fiind prezenţi pasionaţi de alergare şi de natură inclusiv din alte judeţe (precum Olt, Harghita etc). În plus, crosul Spring Run Buridava a reprezentat o atracţie şi pentru copiii de la mai multe şcoli din Vâlcea, care au ţinut să ia startul, de asemenea, la această competiţie. La final, toţi sportivii care au urcat pe podium au fost premiaţi de primarul Adrian Cosac.

„Premiile de la acest cros au fost oferite de Primăria Vlădeşti, în parteneriat cu cluburile şi asociaţiile cu spriinul cărora l-am organizat. Aşa cum am menţionat şi în programul de prezentare a evenimentului, scopul acestei competiţii atletice a fost acela de a promova alergarea în natură şi orientarea. Orientarea sportivă este mai mult decât un sport. Copiii şi adulţii învaţă să citească harta, să folosească busola, să se orienteze în teren şi să ducă o viaţă sănătoasă în natură. Traseele de orientare sportivă s-au adresat atât copiilor, cât şi tinerilor şi adulţilor”, a detaliat Adrian Cosac.

Primăria Vlădeşti a colaborat, în organizarea crosului Spring Run Buridava, cu mai multe cluburi, asociaţii şi instituţii, precum Ecosport, CLC Lupii Ageri Popeşti Leordeni, Aktiv şi Primăria Ocnele Mari, evenimentul având loc şi cu sprijinul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Vâlcea, Federaţiei Române de Turism Sportiv şi al Federaţiei Române de Orientare.