vineri, decembrie 1, 2023
Fotbal Județean

CS Guşoeni va îndeplini toate condiţiile de înscriere în Liga a IV-a. Pentru CIS, Nicolae Concioiu a anunţat fuziunea cu clubul Unirea Drăgăşani

1.66KVizualizari
Din noul sezon, toate echipele care vor participa în Liga a IV-a vor fi obligate să deţină Certificat de Identitate Sportivă (CIS) eliberat de Ministerul Sportului. Pe de altă parte, AJF Vâlcea a mai introdus două reguli obligatorii pentru cluburile din elită. Una se referă la prezenţa în teren a unui jucător Under 21 sau mai tânăr, pe toată perioada desfăşurării unui joc”, iar cealaltă la faptul că grupările din Liga a IV-a trebuie să aibă o echipă de juniori (categoria de varstă – minim U13) înscrisă în competiţiile organizate sub egida AJF Vâlcea.
Oficialii de la CS Guşoeni, grupare nou-promovată în Liga a IV-a, au anunţat că noile măsuri stabilite de AJF Vâlcea vor fi îndeplinite cu brio. Potrivit primarului Nicolae Concioiu, în localitate vor fi puse bazele unei echipe de juniori care va participa într-unul din campionatele juvenile din judeţ. Lucrurile sunt rezolvate şi în privinţa CIS-ului, prin contopirea cu clubul Unirea Drăgăşani, reprezentat de Viorel Neacşu, fost vicepreşedinte al AJF Vâlcea.
„Am realizat o fuziune prin absorbţie cu Unirea Drăgăşani, care avea CIS (Certificat de Identitate Sportivă). În acţionariatul acestui club au fost incluşi şi reprezentanţii noştri, iar mai departe vom activa cu numele tradiţional, CS Guşoeni. Odată cu această mutare, vom putea atrage şi finanţări private. În acest sens, pregătim documentaţia atât pentru alocarea de bani din bugetul local, pentru că până în prezent nu a mai fost vorba de aşa ceva, cât şi pentru atragerea de sponsori. Primăria Guşoeni va susţine în mod legal noul club, ne-am inspirat de la alte echipe pentru toţi paşii pe care îi avem de parcurs. În plus, vom putea să participăm fără probleme în Liga a IV-a, nu trebuie să mai solicităm vreun alt document de la Ministerul Sportului. Conform legii, cel puţin 10 la sută din bugetul clubului trebuie să provină din sponsorizări, iar diferenţa poate fi alocată de administraţia locală. Pentru Primăria Guşoeni, efortul financiar va fi unul imens, mai ales că pe raza comunei nu prea avem mulţi agenţi economici. Am discutat cu două firme, care sunt dispuse să ne ajute, în speţă, să vireze către club cotele din impozitul pe profit, dar mai căutăm şi alţi sponsori. Trebuie să ne mişcăm rapid, pentru că timpul ne presează! Din acest punct de vedere, e de menţionat faptul că atunci când ne-am fixat ca obiectiv să atingem locul 2 în Liga a V-a şi să promovăm în elită, nu am făcut nimic şi pentru a ne pregăti financiar pentru Liga a IV-a. De aceea, ne e şi mai greu acum! Dar, încercăm să recuperăm timpul pierdut!”, a anunţat Nicolae Concioiu.
În încheiere, primarul din Guşoeni s-a referit şi la echipa de juniori pe care clubul se va baza din moment ce va evolua în Liga a IV-a. „Vom înfiinţa o echipă juvenilă, pentru că există o obligativitate în acest sens din partea AJF Vâlcea. Avem profesori de sport chiar ca jucători în echipă, deci nu vor exista probleme în acest sens, că nu va avea cine să se ocupe de tinerii noştri fotbalişti din localitate. Ne interesează enorm de mult să creăm o emulaţie cât mai mare în jurul sportului în rândul copiilor din Guşoeni”, a mai adăugat Nicolae Concioiu.