sâmbătă, septembrie 23, 2023
Sporturi

CS Vâlcea 1924 – debut nefast în Cupa României la baschet masculin. „Lupii” se pot califica totuşi în Final 8, dacă vor câştiga meciul de duminică

120Vizualizari
În acest week-end (15-17 septembrie), în şase oraşe din ţară se desfăşoară meciurile din prima fază a Cupei României la baschet masculin, care se dispută sub formă de turnee de câte trei echipe, cu meciuri fiecare cu fiecare. Printre grupările angrenate în competiţia KO se numără şi CS Vâlcea 1924, nou-promovată în Liga Naţională. Conform tragerii la sorţi, formaţia de la poalele Capelei a fost repartizată în Grupa F, alături de BC CSU Sibiu şi CSM Athletic Constanţa, echipa de la malul Mării Negre obţinând dreptul de a organiza turneul.

Cu BC CSU Sibiu, elevii lui Hristu Şapera n-au mai repetat isprava din finala turneului „Elemer Tordai”

CS Vâlcea 1924 a stat în prima zi a competiţiei şi a disputat primul meci sâmbătă, 16 septembrie, împotriva echipei BC CSU Sibiu, nimeni alta decât medaliata cu bronz din ediţia trecută a Ligii Naţionale. „Lupii” lui Hristu Şapera au abordat foarte încrezători acest duel, după ce au învins recent gruparea de pe Cibin, pe 11 septembrie, în finala Memorialului „Elemer Tordai”, cu 81-76, turneul având loc chiar la Sibiu.
De această dată, lucrurile au stat însă cu totul altfel, formaţia din Ardeal reuşind să se impună cu scorul de 86-71 (pe sferturi: 25-22, 27-11, 16-27, 18-11). Pentru CS Vâlcea 1924 au marcat Isaiah Rasheed Williams (17 puncte), Wesley Jamero Titus Harris (16), Anton Grigorie Rotaru (15), Stephaun Branch (4), Nicolae Marin Ciucă (4), Peter Iwendiebo Olisemeka (4), Georgel Alexandru Burlacu (3), Vladislav Solopa (3), Radu Marian Vîrnă (3) şi Alexandru Vlad (2).
Duminică, 17 septembrie, de la ora 19.00, în cel de-al doilea meci pe care îl va disputa la Constanţa, CS Vâlcea 1924 va înfrunta chiar echipa gazdă, CSM Athletic, care e pregătită de Dan Fleşeriu. Pentru a spera la calificarea în Final 8 de pe locul 2, „lupii” au nevoie de o victorie la o diferenţă de scor cât mai mare, dar partida se anunţă a fi una foarte grea.
În condiţiile în care, vineri, 15 septembrie, în prima zi a turneului de la malul Mării Negre, BC CSU Sibiu s-a impus şi în faţa echipei CSM Athletic Constanţa (cu 84-80), elevii lui Tomas Rinkevicius şi-au asigurat deja locul 1 în clasamentul Grupei F şi au obţinut biletele pentru Final 8. Aşa cum am mai anunţat, din această fază a Cupei României, se califică mai departe câştigătoarele celor şase grupe, precum şi cele mai bune două formaţii de pe locurile 2.
Sursă foto: Facebook CS Vâlcea 1924