duminică, decembrie 5, 2021
Handbal

CSM Bucureşti şi-a adjudecat Supercupa României, după 29-23 cu SCM Rm. Vâlcea. Pera: „CSM Bucureşti a câştigat doar pe greşelile noastre”

378Vizualizari

CSM Bucureşti şi-a luat revanşa în faţa campioanei SCM Rm. Vâlcea în Supercupa României, care a avut loc în această după amiază, pe teren neutru, la Braşov. Elevele suedezului Tomas Ryde au prins o zi mai bună şi s-au impus cu scorul de 29-23 (după 16-14, la pauză). Din păcate, formaţia antrenată de Florentin Pera n-a reuşit să găsească deloc antidotul pentru puternica linie de atac a trupei din Capitală, pentru care au excelat pivotul Crina Pintea (6 goluri) – declarată şi MVP-ul meciului – conducătoarea de joc Andrea Lekic (5) şi interul dreapta Nora Mork (4). Altfel, pe lista marcatoarelor pentru CSM Bucureşti şi-au mai trecut numele Laura Chiper Moisă (3 goluri), Itana Grbic (3), Linnea Torstensson (2), Gabriela Perianu (2), Andrea Klikovac (2), Iulia Curea (1) şi… Denisa Dedu (1). Goal-keeper-ul echipei CSM Bucureşti a înscris unul dintre ultimele goluri ale partidei, cu câteva secunde înainte de final, din poartă în poartă.

Florentin Pera: „Am un feeling şi spun că, în campionat, vom fi peste CSM Bucureşti””

Chiar dacă SCM Rm. Vâlcea a pierdut Supercupa României şi e condusă cu 1-0 în duelul direct al trofeelor de CSM Bucureşti, antrenorul Florentin Pera şi-a arătat optimismul la final şi a spus că, în Liga Florilor, alta va fi situaţia. „CSM Bucureşti nu ne-a surprins cu nimic, a câştigat doar pe greşelile noastre. Cred că am avut peste 15 erori personale şi tehnice, iar în condiţiile astea sigur că e greu să rezişti. Multe goluri le-am făcut cadou adversarelor. Pe de altă parte, să nu uităm nici cele 6 faulturi comise în atac, în repriza secundă, de Pintea şi Perianu, care nu au fost sancţionate. Asta e situaţia! Trebuie să ne vedem de jocul nostru în continuare şi să remediem greşelile pe care le-am comis. Au fost jucătoare care au avut un randament bun, în timp ce altele, de la care mă aşteptam la mai mult, au făcut foarte multe erori. În sfârşit, acesta nu a fost decât un meci, trebuie să mergem mai departe. Ştiam că suntem la început de drum, am schimbat şapte jucătoare vara aceasta şi nici nu am avut-o la dispoziţie pe una dintre handbalistele exponenţiale ale echipei, Alicia Fernandez Fraga, iar acest lucru s-a resimţit. Totuşi, am un feeling şi spun că, în campionat, vom fi peste CSM Bucureşti”, a subliniat Pera, care nu s-a putut baza în Supercupa României nici pe serviciile unei handbaliste importante pe care SCM Rm. Vâlcea a transferat-o în urmă cu două luni, Ana Maria Drăguţ Savu.
În acest duel, cea mai prolifică jucătoare din tabăra vâlceană a fost sârboaica Kristina Liscevic (care a înscris de cinci ori), celelalte goluri fiind înscrise de Iryna Glibko (4), Asma El Ghaoui (4), Mireya Gonzalez (4), Samara da Silva Vieira (2), Marta Lopez Herrero (2) şi Ann Grete Norgaard (1) şi Andreea Adespii (1).