Fotbal

CSM Deva are cel mai bun atac și a doua cea mai bună apărare din Liga a III-a. Ștefan Nanu a primit toată încrederea primarului Florin Oancea și a început să facă senzație!

1.09KVizualizari

Acum 4 ani, Ștefan Nanu semna cu LPS Deva, club care, între timp, a devenit CSM Deva. Fostul divizionar A stabilit la Rm. Vâlcea și căsătorit cu fosta handbalistă de ligă națională, portarul Olivia Costache, a avut parte de toată încrederea autorităților locale. A construit în timp și a reușit să ducă, sezonul acesta, echipa pe primul loc în clasamentul Seriei 7 a Ligii a III-a. La 5 puncte distanță de ACSO Filiași, vicecampioana de iarnă. Un alt aspect merită precizat: CSM  Deva are cel mai bun atac dintre cele 100 de echipe care joacă la acest nivel și a doua cea mai bună apărare… “Suntem neînvinși, da! Însă contează ceea ce vom obține, la final, după ce vom trage linie. În orice sport, când pornești de la zero, realizezi că o echipă se construiește în timp. Asta, dacă vrei să faci ceva frumos. Eu am avut încredere în primarul din Deva, Florin Oancea. Adică, a promis mereu un buget, și l-a respectat.. În primul an, am pornit ca antrenor din Liga a IV-a cu Deva. După 1 an, am format o altă echipă, deoarece am considerat că e necesar să facem ceva nou… În al treilea an, am terminat pe 2 în Liga a III-a. Iar anul acesta, până acum, am avut un parcurs perfect. Liga a II-a este un vis frumos, dar încă foarte departe. Acum, ne gândim doar la rezultate. Matematic, suntem în play-off… Din punctul meu de vedere, Jiul Petroșani, are cel mai bun lot. CSM Deva are un buget care ne asigură toate condițiile necesare bunei desfășurări a activității noastre… Avem deja 350 de copii la CSM Deva, care au asigurate echipamente, plus pachete cu alimente în deplasare… Plus o infrastructură deosebit de frumoasă… Avem un teren sintetic mare, plus alte terenuri pentru copii, de 40 x 20 metri… Oamenii din Deva au șansa să nu plătească taxe, nimic, dacă doresc să-și înscrie copiii la CSM. Poate că avem cele mai mai bune condiții…”, a mărturisit Ștefan Nanu.

Antrenorul de la CSM Deva a mărturisit că nu neapărat banii îți asigură succesul în stabilirea unui obiectiv, ci libertatea ca antrenor de a lua cele mai bune decizii… “Eu sunt adeptul că un buget mare nu este neapărat necesar. Trebuie să ai mână liberă ca antrenor, pentru că doar tu decizie de rezultate. Trebuie să ții jucătorii alături de tine, ca ei să simtă că îi apreciezi. Pentru mine, jucătorii sunt ca și familia mea. Cum am reușit să-l conving pe primarul Oancea să investească de la an la an mai mult? Dumnealui a înțeles ce înseamnă performanța… Dar, prima dată, a văzut că am ajuns undeva pentru că toți am muncit mult…. La Deva, niciodată, de 4 ani de când sunt antrenor aici, nu au întârziat vreodată salariile. Deci, jucătorii sunt interesați de club, respectă și dau totul pe teren. E adevărat că am avut oferte din Liga a II-a, dar nu m-am gândit niciodată să plec de aici. E ca a doua mea casă. Mai ales că soția mea, Olivia, a luat post de profesor la Hunedoara…”, a completat Ștefan Nanu.