Fotbal Național

Cu cine se va bate Viitorul Dăeşti pentru promovare în sezonul viitor? Două echipe care vor retrograda din Liga a II-a ar putea fi repartizate în seria vâlcenilor

233Vizualizari
Viitorul Dăeşti nu mai are decât şanse teoretice de a termina pe locul 2 în Seria 7 din Liga a III-a şi de a disputa, în luna mai, barajele pentru promovare în eşalonul superior. Conducătorii de la Fedeleşoiu au amânat astfel planurile pentru Liga a II-a pentru sezonul viitor, care e în ceaţă în ceea ce priveşte formula de desfăşurare. Din cauza panidemiei de Covid-19, s-au vehiculat mai multe variante pentru continuarea competiţiei.
Dincolo de acest aspect, rămâne însă de văzut cu cine se va bate echipa vâlceană pentru promovare în sezonul 2021-2022, dacă federaţia va păstra aceeaşi serie. Astfel, din start, trebuie luate în calcul grupările retrogradate din Liga a II-a care ar putea ajunge în seria Vâlcii, iar din acest punct de vedere veştile nu sunt deloc bune.

Pandurii Tg. Jiu poate renaşte peste noapte din punct de vedere financiar

Una dintre formaţile cu care Viitorul Dăeşti s-ar putea duela în sezonul viitor e Pandurii Tg. Jiu, care are şanse zero să se mai salveze de la retrogradare. Clubul condus din umbră de Marin Condescu pare acum în faliment, dar situaţia s-ar putea schimba peste vară. Iar cum liderul echipei e un om „uns cu toate alifiile”, nu e exclus să tragă sforile şi în lupta pentru promovare pentru ca Pandurii să revină rapid în eşalonul superior. Clubul gorjean se află acum în litigiu cu Primăria Tg. Jiu şi cu ceilalţi asociaţi, de la care are de primit nu mai puţin de 3,3 milioane de euro pentru perioada 2014-2017.
În cazul în care Pandurii va câştiga mai departe în instanţă suma respectivă (săptămâna trecută, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat deja dreptate), iar banii vor ajunge până la urmă în conturile echipei din Tg. Jiu, gruparea condusă de Marin Condescu va defila cu siguranţă în orice serie din Liga a III-a.

Şi CSM Slatina ar putea avea un buget peste al echipei de la Fedeleşoiu

O altă echipă care ar putea ajunge în seria vâlcenilor este CSM Slatina, care se află la opt puncte în spatele Ripensiei Timişoara, în Grupa A din play-out-ul Ligii a II-a. Iar cum din acest sezon mai sunt de jucat doar cinci runde, e greu de crezut că trupa din judeţul vecin se va mai putea salva de la retrogradare. Fiind vorba de reprezentanta unui municipiu, şi CSM Slatina va dispune de un buget peste cel al Viitorului Dăeşti în Liga a III-a, aşa că echipa de la Fedeleşoiu ar putea ajunge în eşalonul superior doar printr-o minune, dacă se va menţine actualul sistem de promovare.
Altfel, de menţionat este şi faptul că, la echipa din Slatina evoluează în prezent şi trei fotbalişti vâlceni (Andrei Iana, Ovidiu Popescu şi Grigore Ceapă), însă nu se ştie câţi dintre aceştia se vor mai afla în lot şi în sezonul viitor, fiind foarte probabil să-şi caute alte angajamente la Liga a II-a.