Handbal

Cu Daria Bucur în zi mare, SCM a trecut lejer de „bufniţele” din Ploieşti! Următorul meci al Vâlcii în Liga Florilor va fi cu CSM Bucureşti

697Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea a trecut cu brio peste un nou obstacol în Liga Florilor, în cea de-a 9-a etapă a sezonului. Aşa cum era de aşteptat, marţi, 2 februarie, trupa antrenată de Florentin Pera s-a impus fără probleme în faţa nou-promovatei Activ Prahova Ploieşti, cu scorul de 29-16 (după 16-7, la pauză). Meciul a avut loc în Capitală şi a fost unul fără istoric.

Ex-braşoveanca Daria Bucur, cea mai prolifică jucătoare de la SCM

SCM a abordat partida în trombă şi nu le-a lăsat nicio speranţă adversarelor. După 2-0 pentru Vâlcea (în minutul 4), echipa din Prahova a marcat o dată, dar apoi s-a prăbuşit, iar jucătoarele din Sala Traian au înscris de opt ori consecutiv (!) până în minutul 15, aşa că, la 10-1, soarta meciului era decisă. Ploieştencele s-au apropiat la 13-6 în minutul 24, însă SCM a apăsat din nou pe acceleraţie, iar diferenţa a crescut la 10 „lungimi” (16-6), în minutul 26. Până la urmă, la pauză s-a consemnat rezultatul de 16-7 pentru formaţia vâlceană.
SCM s-a desprins la 11 goluri în startul reprizei secunde (18-7, în minutul 33), iar după 18-9 (în minutul 37), Vâlcea s-a dus la 21-9 (în minutul 40). Apoi, după ce „bufniţele” de la Activ Prahova Ploieşti au punctat pentru 21-10 (în minutul 42), avantajul elevelor lui Florentin Pera a crescut la 13 „boabe” (23-10, în minutul 44), diferenţa maximă care s-a consemnat în acest duel. Deşi nu a mai forţat deloc, SCM a avut un avantaj constant, de 11-12 goluri, în continuare, iar după 27-16 (în minutul 57) a închis jocul cu două „boabe” la rând, astfel că scorul final a fost de 29-16.
În această partidă, golurile formaţiei vâlcene au fost marcate de Daria Bucur (7), Asma Elghaoui (5), Zeljka Nikolic (5), Ewgenija Minevskaja (5), Roberta Stamin (3), Maren Nyland Aardahl (2), Jelena Trifunovic (1) şi portăriţa Diana Ciucă (1).

Antrenorul Florentin Pera a menajat câteva dintre „stranierele” din lot

În meciul cu Activ Prahova Ploieşti, de la SCM au absentat Alicia Fernandez Fraga, Iryna Gibko, dar şi Cristina Florica, handbalista din Creţeni resimţindu-se după accidentarea pe care a suferit-o în partida precedentă din Liga Florilor, de săptămâna trecută, cu Dunărea Brăila, când Aneta Udriştioiu i-a pus o piedică intenţionată, din cauză căreia vâlceanca s-a ales cu o entorsă.
Pe de altă parte, în condiţiile în care Vâlcea a avut în faţă un adversar mult inferior din punct de vedere valoric, staff-ul tehnic din Sala Traian le-a menajat pe Marta Batinovic, Kristina Liscevic, Mireya Gonzalez Alvarez şi Marta Lopez Herrero, care au stat minute bune pe banca de rezerve. Astfel, antrenorul Florentin Pera le-a oferit şansa să joace mai multor jucătoare tinere din lot, iar dintre toate s-au remarcat în special Daria Bucur (care le-a readus aminte suporterilor de perioada în care evolua la Corona Braşov) şi Roberta Stamin.

„Tigroaicele”, victorie lejeră cu Brăila, înainte de „ciocnirea” cu Vâlcea

Rivala formaţiei vâlcene în bătălia pentru trofeul de campioană, CSM Bucureşti, a avut o misiune mai uşoară decât s-ar fi aşteptat, în meciul cu Dunărea Brăila, care a avut loc tot marţi, 2 februarie, în cadrul turneului Ligii Florilor din Capitală. Elevele croatului Neven Hrupec n-au mai repetat evoluţia bună de săptămâna trecută, împotriva SCM-ului, şi au capotat lamentabil, cu scorul de 38-24.
După nouă runde, „tigroaicele” sunt lidere incontestabile în clasament, cu victorii pe linie şi 27 de puncte adunate. Pe poziţia secundă se află Minaur Baia Mare, care a strâns 22 de puncte, tot din 9 meciuri. SCM Rm. Vâlcea ocupă în continuare locul 3 pe podium, cu 21 de puncte din 8 meciuri.
În următoarea etapă, care se va desfăşura tot sub formă de turneu, pe 17 şi 18 februarie, este programat şi primul derbi din acest sezon dintre SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti. Partida de gală a campionatului se va disputa joi, 18 februarie, de la ora 18.30, în Sala „Sepsi Arena”, din Sf. Gheorghe, şi va fi transmisă LIVE de TVR 1.