La începutul verii, primarul Ion Streinu a anunţat că ediţia din acest an a Cupei Şirineasa la fotbal va avea loc în luna august. Competiţia trebuia să se dispute la finele lunii iunie, dar a fost amânată pentru că AS Şirineasa încă mai avea de jucat în Liga a V-a. În plus, alesul PSD a ţinut cont şi de rugăminţile fotbaliştilor plecaţi la muncă peste hotare, care doreau să fie şi ei prezenţi.
Luni, 8 august, Ion Streinu a revenit cu precizări legate de data evenimentului. „În acest an, pe data de 21 august, se va desfășura, pe terenul sintetic din localitate, ediţia a XIX-a a Cupei Şirineasa. Pentru a stabili detaliile privind desfăşurarea acestei competiţii, îi invit pe toţi reprezentanţii echipelor din comună la primărie, joi, 11 august, ora 10.00. Pentru mai multe informaţii, vă rog să luaţi legătura cu Daniel Băcanu (Aţă)”, a transmis Ion Streinu, pe reţeaua de socializare.
Cupa Şirineasa se desfăşoară de două decenii, iar până în prezent au avut loc 18 ediţii. Din cauza pandemiei de Covid-19, competiţia nu a mai fost organizată în 2020 şi 2021, dar tradiţia va fi reluată în acest an.
Fiecare echipă va achita o taxă de înscriere, iar din suma totală colectată se vor premiile în bani la final
Potrivit afirmaţiilor lui Daniel Băcanu, antrenor-jucător la AS Şirineasa, la start, se pot alinia nu doar echipele satelor, ci şi ale cătunelor din Şirineasa. „Am invitat echipele să se prezinte la primărie joia aceasta, ca să discutăm modul de organizare a competiţiei. Să vedem exact câte formaţii se vor aduna. Turneul va avea loc pe noul teren sintetic din localitate, iar echipele vor fi alcătuite din câte 6 jucători (5 de câmp + 1 portar). Meciurile vor dura două reprize de câte 20 de minute fiecare. Primăria Şirineasa va oferi trofeele, dar premiile în bani vor fi acordate din sumele care se vor colecta în momentul înscrierii. Vom stabili cât trebuie să achite fiecare grupare pentru participare. Sperăm ca pe lângă echipa câştigătoare să mai fie recompensată financiar şi finalista. În anii trecuţi, am avut şi câte 7-8 participante, pentru că se alcătuiau echipe inclusiv pe cătune, cum ar fi Loturi şi Broşteni, care fac parte tot din satul Şirineasa. Atunci, meciurile se disputau chiar pe stadionul mare din localitate”, a dezvăluit Daniel Băcanu, component al echipei satului Ciorăşti, cea mai galonată de la Cupa Şirineasa, cu 11 trofee câştigate.
Antrenorii care îşi desfăşoară activitatea la Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” Drăgăşani depun eforturi pentru a descoperi noi fotbalişti de perspectivă,...
Antrenorul Florin Lupu continuă să scoată jucători pe bandă rulantă la Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” din Drăgăşani. Ultimele două tinere...
Pentru îmbunătăţirea experienţei dvs. web, acest site foloseşte Cookies. Continuând să navigaţi pe acest site vă exprimaţi acordul asupra utilizării cookie-urilor.
Aflaţi mai multe