marți, martie 2, 2021
Monden

Curentu’, de 220 și 380 – prima bere artizanală din Vâlcea – va ieși pe piață de la Bârsoiu, Stoilești

3.24KVizualizari
Week-end-ul trecut, primarul Florin Ionescu a vizitat viitoarea fabrică de bere artizanală care va fi produsă în satul Bârsoiu, comuna Stoilești. Investiția privată este realizată de Virgil și Elena Dorobanțu, care au decis să vină cu ceva nou, de calitate, pe piața din Vâlcea și nu numai. Într-un interviu acordat de curând ziarului nostru, Virgil a mărturisit că ideea de a face această fabrică i-a venit de mult, încă de pe vremea când berea Alutus dădea ora exactă prin barurile și terasele din Râmnic. De atunci, a avut un singur vis: să producă ceva care să placă adevăraților amatori de bere.

Virgil Dorobanţu: „Procesul de fabricație durează până la o lună, față de berile industriale, de pe piață, ce se produc în 2-3 zile”

„E clar că așteptăm cu mare nerăbdare să punem fabrica în funcțiune. Nu depinde însă totul doar de noi, pentru că procedura de funcționare e anevoioasă, de vreme ce ai nevoie poate și de 1 an pentru a obține toate avizele necesare de funcționare. În viitoarea fabrică, se vor putea produce până la 9000 de litri de bere, lunar, cu ingrediente de cea mai bună calitate, pentru că, în fond, acesta este și scopul. Fiind un mare iubitor al berii, îmi place să am o bere perfectă. De aceea, rețeta va fi cheia principală, alături, bineînțeles, de procesul de fabricație, care durează până la o lună, față de berile industriale, de pe piață, ce se produc în 2-3 zile. La noi, totul este natural, inclusiv dioxidul de carbon, care nu este adăugat… Fabrica are 500 de metri pătrați. Am vorbit recent și cu specialiști în domeniul de marketing, pentru a denumi berea. Una dintre idei era să aibă numele Curentu’. De 220 și 380, în funcție de nivelul de alcool… Încă lucrăm la acest capitol. Am investit mult la Bârsoiu, dar sunt convins că trebuie să muncești mereu pentru a-ți duce visul la cel mai înalt nivel”, a mărturisit Virgil Dorobanțu.

Florin Ionescu (primar Stoileşti): „Lucrurile de calitate sunt apreciate, de aceea, sunt convins că berea va avea succes”

Primarul Florin Ionescu a fost surprins de anvergura proiectului (mai ales că se realizează în Stoilești) și încurajează și alți investitori privați să facă la fel, pentru că vor fi sprijiniți în toate demersurile. „Este incredibil ce pot face Virgil și soția sa, Elena! Îi vom ajuta cât de mult putem la inaugurarea fabricii de bere, mai ales că, pentru început, au nevoie de o promovare cât mai bună, pentru a pătrunde puternic pe piață. Oricum, lucrurile de calitate sunt apreciate, de aceea, sunt convins că berea va avea succes”, a spus și primarul Florin Ionescu.