marți, aprilie 13, 2021
Handbal

„Dacă Lorena Ostase ar fi semnat cu Vâlcea, n-am mai fi luat-o pe Aardahl!”

698Vizualizari

• Florin Verigeanu a elucidat misterul în ceea ce priveşte negocierile purtate iarna trecută cu pivotul de la CSM Slatina

După evoluţiile bune ale Lorenei Ostase de la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca, unde jucătoarea de la CSM Slatina a fost inclusă între primii cinci pivoţi ai competiţiei, au reapărut discuţiile legate de faptul că, iarna trecută, SCM Rm. Vâlcea a ratat transferul acesteia. Deşi mulţi iubitori ai sportului cu mingea mică din ţară susţin că tocmai acesta a fost norocul tinerei jucătoare în vârstă de doar 23 de ani (că n-a ajuns la Vâlcea, pentru a fi rezervă, ci a rămas la Slatina, unde a jucat meci de meci), oficialii din Sala Traian afirmă contrariul. Potrivit afirmaţiilor lui Florin Verigeanu, şeful secţiei de handbal de la SCM, dacă Lorena Ostase ar fi semnat nu ar fi stat pe banca de rezerve, ci ar fi jucat, iar asta deoarece nu s-ar mai fi realizat transferul norvegiencei Maren Nyland Aardahl. Vâlcea a demarat negocierile cu fosta jucătoare de la Bietigheim abia după ce vasluianca i-a refuzat pe oficialii din Sala Traian.

„Dacă ea nu a vrut să plece de la Slatina, oare ce trebuia să facem? Puteam s-o luăm cu forţa?”

„Am negociat într-adevăr cu Lorena Ostase iarna trecută, în decembrie 2019, dar ni s-a spus clar că nu va pleca de la Slatina. Am stat de vorbă atât cu ea, cât şi cu oficialii de acolo, nu s-a pus niciun moment problema să i se permită să vină la Vâlcea, iar noi să refuzăm transferul. A vorbit şi Petre Berbecaru cu ea şi tot degeaba! Pur şi simplu, n-a vrut să vină la Vâlcea! Nu s-a ajuns la nicio înţelegere. Dacă ea nu a vrut să plece de la Slatina, oare ce trebuia să facem? Puteam s-o luăm cu forţa? Viceprimarul din Slatina, care se ocupă de handbal, ne-a spus clar că n-o lasă să plece. Cu siguranţă, însă, dacă o luam pe Ostase, nu am mai fi discutat ulterior cu Aardahl. Ea n-ar fi stat în niciun caz pe tuşă!”, a dezvăluit Verigeanu, elucidând situaţia în ceea ce-o priveşte pe jucătoarea de la CSM Slatina.
Pe 29 şi 30 decembrie 2020, Lorena Ostase a fost prezentă cu echipa sa la Memorialul „Constantin Tită”, din Sala Traian, dar n-a evoluat deloc pentru CSM Slatina, deoarece avea piciorul imobilizat după accidentarea gravă suferită la Campionatul European din Danemarca.