sâmbătă, martie 6, 2021
Handbal

Dacă SCM va accede în grupele principale ale Ligii Campionilor, echipa vâlceană se va duela cu Audi ETO Gyor

263Vizualizari

Aşa cum se cunoaşte, în primul sezon în care va evolua în Liga Campionilor, SCM Rm. Vâlcea a nimerit în Grupa C, din care mai fac parte Buducnost Podgorica (Muntenegru), Brest Bretagne (Franţa) şi SG BBM Bietigheim (Germania). Conform regulamentului, primele trei clasate vor accede mai departe, în grupele principale ale Ligii Campionilor, iar formaţia care va termina pe locul 4 va obţine biletele pentru grupele Cupei EHF. „Înainte de toate, contează foarte mult că, la tragerea la sorţi din vară, am evitat trei forţe ale handbalul feminin european, Audi ETO Gyor, Rostov pe Don şi Metz Handball, care au evoluat anul trecut în Final Four-ul Ligii Campionilor. Cu siguranţă, acestea vor lupta şi în sezonul actual pentru a ajunge cât mai departe şi chiar pentru câştigarea trofeului”, a spus Florentin Pera, antrenorul principal al SCM-ului.

Florentin Pera: „Pentru a ne gândi la Final Four, e foarte important cu câte puncte vom ieşi din Grupa C”

Dacă formaţia vâlceană va accede în următoarea fază a Ligii Campionilor, cele trei echipe calificate din Grupa C le vor înfrunta mai departe pe cele din Grupa D, din care fac parte Audi ETO Gyor (Ungaria), Krim Ljubljana (Slovenia), IK Savehof (Suedia) şi Banik Most (Cehia). Ultima dintre acestea a obţinut biletele pentru grupele principale după ce a câştigat, pe 7-8 septembrie, turneul de calificare pe care l-a organizat chiar pe teren propriu, în compania echipelor Kastamonou Belediyesi (Turcia), Rocasa Gran Canaria (Spania) şi ZORK Jagodina (Serbia), clasate în această ordine pe următoarele locuri în clasament.
„În ceea ce ne priveşte, ar mai fi o motivaţie în plus să mergem mai departe, deoarece, în această eventualitate, ne vom încrucişa ulterior cu echipele din Grupa D, cea a Gyor-ului. Aşa că am avea şanse foarte mari să ne batem chiar pentru un loc în Final Four, pentru că acea grupă e una foarte accesibilă, cu excepţia campioanei en-titre a Europei. Pentru a ne gândi la o asemenea performanţă, este foarte important însă şi cu câte puncte vom ieşi din Grupa C. Pe baza punctajului, vom avea apoi şanse mai mari sau mai mici de a ne califica în Final Four”, a conchis Pera.

HANDBAL FEMININ / LIGA CAMPIONILOR
Programul meciurilor pe care SCM Rm. Vâlcea le va disputa în Grupa C

• Vineri, 4 octombrie / Ora 18.30:
SCM Rm. Vâlcea – Bietigheim

• Sâmbătă, 12 octombrie / Ora 20.00:
Brest Bretagne – SCM Rm. Vâlcea

• Sâmbătă, 19 octombrie / Ora 20.00:
Buducnost Podgorica – SCM Rm. Vâlcea

• Vineri, 1 noiembrie / Ora 18.30:
SCM Rm. Vâlcea – Buducnost Podgorica

• Duminică, 10 noiembrie / Ora 19.00:
Bietigheim – SCM Rm. Vâlcea

• Sâmbătă, 16 noiembrie / Ora 18.00:

SCM Rm. Vâlcea – Brest Bretagne