Handbal

Daciana Hosu, Corina Lupei şi celelalte tricolore au vrut să protesteze la adresa EHF, după arbitrajul potrivnic din meciul cu Muntenegru

123Vizualizari
După meciul pierdut cu Muntenegru (34-35), în care au considerat că au fost „furate” de arbitrele austriece Ana Vranes şi Marlis Wenninger, jucătoarele naţionalei României au vrut să protesteze la adresa EHF. În acest sens, amintim două erori grave care au cântărit decisiv în soarta partidei şi fără de care nu se ştie care ar fi fost rezultatul final. Prima s-a produs în minutul 53, la scorul de 29-29, când arbitrele au acordat „7 metri” şi eliminare în tabăra României (la Alexandra Dindiligan), deşi Jovana Radicevic a călcat semicercul când a aruncat la poartă, un lucru care ar fi trebuit să fie sancţionat de austriece. Apoi, în minutul 59, după un dublu dribling al Itanei Grbic, nesancţionat de Ana Vranes şi Marlis Wenninger, faza a continuat, muntenegreanca a pătruns spre poarta noastră şi a obţinut o aruncare de la 7 metri din care ex-iugoslavele s-au desprins la 35-33.
În acest sens, pentru a „demasca” arbitrajul potrivnic de care au avut parte contra echipei din Muntenegru, elevele lui Florentin Pera au vrut să iasă pe teren la meciul cu Germania cu tricouri inscripţionate cu un mesaj edificator, menit să capteze atenţia oficialilor EHF de la Viena: „Respect Our Work” (trad: „Respectaţi-ne munca”). Până la urmă, sfătuite de conducerea Federaţiei, Daciana Hosu, Corina Lupei şi colegele au renunţat la această iniţiativă, pe motiv că exista riscul ca naţionala României să fie exclusă timp de 1 an din competiţii.
Dincolo de acest aspect, intenţia tot a făcut vâlvă, jucătoarele noastre au vorbit despre ea, iar toţi iubitorii handbalului din ţara noastră au promovat-o pe reţelele de socializare, aşa că planul tricolorelor a ajuns oricum la urechile reprezentanţilor EHF. Că protestul a fost sau nu oficial, nu doar o glumă (până la urmă, cine ar avea interes să facă asta la mişto!?), nu contează. Forul european ar putea să dea o sancţiune şi în asemenea condiţii, dacă ar dori, dar sigur nu se va întâmpla asta. Mai ales că nici FRH nu a înaintat vreun memoriu către Federaţia Europeană de Handbal.
Sursă foto: Facebook