Handbal

Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), din nou la naţională, în preliminariile Euro 2022. Tricolorele vor juca în Sala Traian meciul decisiv cu Austria

524Vizualizari
Zilele trecute, selecţionerii naţionalei de handbal feminin a României, Adrian Vasile şi Bent Dahl, au anunţat lotul pe care se vor baza în ultimele două meciuri din preliminariile Campionatului European, care vor avea loc în această lună. Printre cele 18 handbaliste care vor încerca să obţină biletele pentru turneul final din noiembrie, se numără, din nou, şi o jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea. Este vorba de portăriţa Daciana Hosu (24 de ani), care va merge şi de această dată la prima reprezentativă împreună cu antrenorul principal din Sala Traian, norvegianul Bent Dahl. Lotul României se va reuni imediat după etapa Ligii Florilor din această săptămână.
Naţionala ţării noastre va înfrunta Insulele Feroe, în deplasare (miercuri, 20 aprilie, de la ora 21.00, la Torshavn), după care va urma partida decisivă contra Austriei, va avea loc chiar în Sala Traian, din Rm. Vâlcea, în ziua de Paşti, în speţă, duminică, 24 aprilie, de la ora 18.00. Pentru a obţine calificarea la Euro 2022, tricolorele sunt obligate să câştige în Insulele Feroe şi să obţină cel puţin o remiză în faţa Austriei.
Aşa cum am mai anunţat, turneul final al Campionatului European din 2022 va avea loc, în premieră, în trei ţări (Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru), în perioada 4-20 noiembrie. Acesta a fost devansat cu o lună, pentru a nu se suprapune cu Campionatul Mondial de fotbal, din Qatar (21 noiembrie – 18 decembrie).
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea

Lotul naţionalei de handbal feminin a României pentru meciurile cu Insulele Feroe şi Austria, din preliminariile Campionatului European:

• Portari: Yuliya Dumanska (Podravka Koprivnica), Diana Ciucă (CSM Bucureşti), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea)
• Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti)
• Interi: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Bianca Bazaliu (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Bianca Tiron-Harabagiu (SCM Gloria Buzău), Sorina Tîrcă (Rapid Bucureşti), Alina Ilie (SCM Gloria Buzău)
• Centri: Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Eliza Buceschi (Rapid Bucureşti), Mădălina Zamfirescu (SCM Gloria Buzău)
• Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Alexandra Badea (Rapid Bucureşti)
• Pivoţi: Crina Pintea (Audi ETO Gyor), Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subţirică-Iovănescu (SCM Gloria Buzău)