duminică, decembrie 5, 2021
Handbal

Daciana Hosu şi Bent Dahl merg la Mondial! Turneul final se desfăşoară în perioada 1-19 decembrie, în Spania

66Vizualizari
Săptămâna trecută, selecţionerul Adrian Vasile a anunţat componenţa lotului naţionalei de handbal feminin a României pentru turneul final al Campionatului Mondial, care va avea loc în perioada 1-19 decembrie, în Spania. Printre cele 21 de jucătoare convocate se numără una singură de la SCM Rm. Vâlcea: portăriţa Daciana Hosu (23 de ani). Clubul din Sala Traian va mai avea încă un reprezentant în delegaţia României pentru întrecerea supremă, în acest caz fiind vorba de antrenorul norvegian Bend Dahl, care e secundul lui Adrian Vasile.
Altfel, însă, pe lista jucătoarelor, se mai află nu mai puţin de şase handbaliste care au mai trecut în ultimii ani pe la Vâlcea. Este vorba de Yuliya Dumanska, Diana Ciucă, Ana Maria Tănăsie, Andreea Pricopi Rotaru, Ana Maria Drăguţ Savu şi Mădălina Zamfirescu, ultima fiind născută chiar în Râmnic. În plus, vor mai merge în Spania şi alte jucătoare care au văzut lumina zilei la poalele Capelei, dar care n-au evoluat niciodată până acum la gruparea din Sala Traian: Sorina Tîrcă şi Alina Ilie.

România va debuta pe 3 decembrie, contra Iranului

În 2021, la Campionatul Mondial de handbal feminin vor participa, în premieră, 32 de echipe, împărţite în opt grupe de câte patru. Primele trei clasate din fiecare vor obţine biletele pentru Main Round. România a fost repartizată în Grupa C, în care le va înfrunta în ordine, pe Iran (vineri, 3 decembrie, de la ora 19.00), Kazakhstan (duminică, 5 decembrie, tot de la 19.00) şi Norvegia (luni, 7 decembrie, de la 21.30). Tricolorele vor juca toate meciurile – atât din Grupa C, cât şi din Main Round, dacă se vor califica – la Castellon, o regiune în care trăiesc foarte mulţi români.
Potrivit informaţiilor publicate în mediul online, în perioada 23 noiembrie – 1 decembrie, lotul naţional de senioare va desfăşura o acţiune de pregătire centralizată la Bucureşti, iar apoi va face deplasarea în Spania, pentru a participa la ediţia a 25-a a Campionatului Mondial de handbal feminin.

Lotul naţionalei României pentru turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania (1-19 decembrie):

• Portari: Yuliya Dumanska (Podravka Koprivnica), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Diana Ciucă (Rapid Bucureşti)
• Pivoţi: Crina Pintea (Audi ETO Gyor), Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subţirică Iovănescu (SCM Gloria Buzău)
• Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Ana Maria Tănasie (Minaur Baia Mare), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti)
• Interi stânga: Bianca Bazaliu (Podravka Koprivnica), Bianca Tiron Harabagiu (SCM Gloria Buzău), Sorina Tîrcă (Rapid Bucureşti), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare)
• Interi centru: Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Andreea Pricopi Rotaru (SCM Gloria Buzău), Andreea Popa (Minaur Baia Mare), Mădălina Zamfirescu (SCM Gloria Buzău)
• Interi dreapta: Alina Ilie (SCM Gloria Buzău), Ana Maria Drăguţ Savu (SCM Gloria Buzău)
• Extreme dreapta: Laura Chiper Moisă (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Oana Borş (Minaur Baia Mare)