miercuri, iulie 28, 2021
Handbal

Daciana Hosu şi Cristina Florica vor lupta pentru România, la turneul de calificare la Jocurile Olimpice. Competiţia va avea loc în acest week-end, în Muntenegru

144Vizualizari
În acest week-end, naţionala de handbal feminin va face deplasarea la Podgorica, unde va participa la turneul de calificare la Jocurile Olimpice. Competiţia a fost programată în perioada 19-21 martie, iar tricolorele pregătite de Adrian Vasile le vor avea ca adversare pe Norvegia şi echipa ţării gazdă, Muntenegru. IHF a anunţat că nicio echipă din Asia nu şi-a mai exprimat dorinţa de a fi prezentă la turneul preolimpic din fosta Iugoslavie.

Prima TV va transmite în direct meciurile tricolorelor cu Norvegia şi Muntenegru

Conform regulamentului, cele trei echipe rămase se vor înfrunta după sistemul fiecare cu fiecare, iar la final primele două clasate vor obţine biletele pentru Olimpiada de vară din Japonia. România va avea avantajul că nu va juca în prima zi a turneului, în care se vor înfrunta Norvegia şi Muntenegru, astfel că vineri, 19 martie, handbalistele noastre le vor putea vedea la lucru pe cele două rivale.
Tricolorele vor disputa primul meci la Podgorica sâmbătă, 20 martie, de la ora 20.30, împotriva Norvegiei, iar duminică, 21 martie, de la ora 17.00, va avea loc partida decisivă pentru calificare, cu Muntenegru. Ambele dueluri vor fi transmise în direct de Prima TV.

Adrian Vasile le-a convocat pe cele mai în formă jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea

Pentru această competiţie importantă pentru handbalul feminin românesc, selecţionerul Adrian Vasile a convocat 18 jucătoare, printre care se numără şi două de la SCM Rm. Vâlcea. Este vorba de portăriţa Daciana Hosu (23 de ani) şi de extrema stângă Cristina Florica (28), care au fost, de departe, cele mai în formă handbaliste din Sala Traian în ultima perioadă.
Naţionala s-a reunit sâmbătă, 13 martie, imediat după meciul retur dintre CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea, din optimile Ligii Campionilor. Până pe 18 martie, tricolorele vor susţine un stagiu de pregătire centralizată în Capitală, iar apoi vor efectua deplasarea în Muntenegru.

La naţională, Cristina Florica se întâlneşte cu trei foste coechipiere din Sala Traian

Dacă pentru fostul goal-keeper de la Corona Braşov, turneul preolimpic va reprezenta prima competiţie majoră alături de tricolore din cariera sa, Cristina Florica a mai bifat şi alte prezenţe importante în tricoul naţionalei. Astfel, cu această ocazie, extrema stângă de la SCM se va reîntâlni cu câteva foste coechipiere de la Vâlcea, din sezoanele precedente. Este vorba de portăriţa Yuliya Dumanska (de la Podravka Koprivnica) – FOTO, jos, în dreapta, de pivotul Raluca Băcăoanu (Gloria 2018 Bistriţa) – FOTO, jos, în stânga, şi de Ana Maria Iuganu Popa (SCM Gloria Buzău), cu ultima dintre acestea urmând a face pereche pe postul de extremă stânga.

Programul meciurilor din cadrul turneului din Muntenegru, de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo:

• Vineri, 19 martie:
NORVEGIA – MUNTENEGRU (Ora 20.30)
• Sâmbătă, 20 martie:
NORVEGIA – ROMÂNIA (Ora 20.30)
• Duminică, 21 martie:
MUNTENEGRU – ROMÂNIA (Ora 17.00)

Lotul naţionalei de handbal feminin a României pentru turneul preolimpic din Muntenegru:

• Portari: Yuliya Dumanska (Podravka Koprivnica), Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea)
• Extreme stânga: Cristina Florica (SCM Rm. Vâlcea), Ana Maria Iuganu Popa (SCM Gloria Buzău)
• Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare)
• Centri: Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Eliza Buceschi (Rapid Bucureşti), Andreea Popa (Minaur Baia Mare), Laura Pristăviţa (Gloria 2018 Bistriţa)
• Inter dreapta: Laura Popa (Rapid Bucureşti)
• Extreme dreapta: Laura Chiper Moisă (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
• Pivoţi: Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CSM Slatina), Raluca Băcăoanu (Gloria 2018 Bistriţa)
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea