luni, aprilie 12, 2021
Fotbal Național

Dăeştenii au răbufnit după erorile de arbitraj cu Filiaşi şi Craiova: „Nu vrem decât să ni se dea ce e al nostru!”

581Vizualizari

Vinerea trecută, cu FC „U” Craiova, Viitorul Dăeşti a suferit, din nou, din cauza unei grave greşeli de arbitraj. Astfel, în minutul 68, la scorul de 1-0 pentru echipa din Bănie, echipa pregătită de Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă trebuia să beneficieze de un penalti, după un fault clar comis asupra lui Octavian Vasile, însă arbitrul Valentin Naidin (din Tr. Măgurele) s-a făcut că nu vede infracţiunea. Aceasta este pentru a doua oară consecutiv când dăeştenii au plătit tribut unei erori de arbitraj, după meciul de la Filiaşi, din etapa precedentă, unde li s-a anulat un gol valabil, iar adversarii au beneficiat în plus şi de un penalti inventat.

„Am urmărit reluarea video din meciul cu Craiova, a fost 11 metri clar!”

„Din păcate, cu Craiova, am avut un penalti neacordat în repriza secundă, la scorul de 1-0 pentru adversari. Am urmărit reluarea video a fazei respective, împreună cu alţi iubitori ai fotbalului, şi pot să spun că a fost un 11 metri clar! Nu se ştie cine ar mai fi câştigat, dacă rezultatul ar fi devenit 1-1, atunci. Poate că am fi câştigat noi, poate că am fi pierdut sau poate că se termina 1-1. Poate că am fi ratat penaltiul, dar vrem să ni se dea ce e al nostru. Nu vrem decât să ni se dea ce e al nostru! Asta după ce, şi în etapa precedentă, la Filiaşi, ni s-a refuzat practic victoria, după ce arbitrul ne-a anulat un gol şi un 11 metri, iar în schimb le-a oferit doljenilor un penalti inventat. Nu ni s-a dat ce era al nostru nici atunci, nici acum, cu Craiova!”, a răbufnit George Popolan, fondatorul echipei Viitorul Dăeşti.

„Oare de ce nu se greşeşte şi în favoarea noastră, ci numai împotrivă?”

„Îmi pare rău că se fac aceste greşeli numai împotriva noastră! Asta înseamnă că suntem o echipă mică şi că nu ne ia nimeni în seamă. Sperăm însă că, încet-încet, îşi vor ridica, totuşi, privirea şi asupra noastră, pentru că şi noi plătim aceleaşi taxe la Federaţie, la fel ca toate celelalte echipe. Nu cred că nou-promovatele sau grupările mai mici plătesc mai puţin decât restul. Şi faţă de noi ar trebui să existe atenţie! Faptul că nu avem oameni în comisiile Federaţiei, implicaţi în fenomen la nivel înalt, n-ar trebui să conteze. Suntem o echipă mică, dar alcătuită din oameni foarte inimoşi, şi ne dorim să ne facem treaba cât mai bine. Iată însă că, adesea, aşa cum s-a întâmplat în ultimele meciuri, suntem privaţi de puţinul pe care îl merităm, de câteva puncte în plus în clasament. Ceea ce nu prea este normal! Îmi pare rău că se întâmplă acest lucru! Oare de ce nu se greşeşte şi în favoarea noastră, ci numai împotrivă? Bineînţeles că, în fotbal, întotdeauna, echipa mică este cea care suferă, iar învingătorul ia totul!”, a conchis Popolan.