duminică, decembrie 5, 2021
Fotbal Județean

Dăeşti, Costeşti şi AJF Vâlcea au făcut front comun pentru Lucian Iordache. Comănescu a programat Supercupa pentru joi seara, de la ora 18.00

931Vizualizari

Noua conducere a AJF Vâlcea este alături de Viitorul Dăeşti în tentativa de a promova în Liga a III-a. În acest sens, preşedintele Adrian Comănescu a fost de acord să le întindă o mână de ajutor campionilor judeţului într-un caz cât se poate de spinos. Este vorba de cel al jucătorului Lucian Iordache (FOTO), care a văzut direct cartonaşul roşu la Drăgoeşti, în finala Cupei României, din urmă cu o săptămână, când a avut o intrare mai dură la adresa unui fotbalist de la Minerul Costeşti. Acesta a fost suspendat automat două etape de Comisia de Disciplină, iar asta ar fi însemnat că trebuia să stea pe tuşă nu doar în ultima partidă din Superligă, cu Minerul Costeşti, ci şi în meciul tur cu Real Bradu, din deplasare.

Cea de-a treia partidă consecutivă dintre fruntaşele Superligii va avea loc tot pe Stadionul „Oltchim”

Adrian Comănescu a acceptat însă imediat varianta care îi oferă lui Iordache posibilitatea să evolueze sâmbăta aceasta, împotriva campioanei Argeşului. Şi anume să programeze Supercupa AJF până la meciul tur cu Real Bradu. Astfel, cel de-al treilea duel consecutiv dintre Viitorul Dăeşti (câştigătoarea Superligii) şi Minerul Costeşti (care şi-a adjudecat Cupa României) va avea loc joi, 13 iunie, de la ora 18.00, tot pe Stadionul „Oltchim”.
„Nu puteam să nu luăm în calcul această variantă, de a programa Supercupa înainte de meciul tur de baraj cu Real Bradu, astfel încât Viitorul Dăeşti să se poată baza pe cel mai bun «unsprezece» de start în acest duel important. Cred că toţi iubitorii fotbalului din Vâlcea sunt alături de campioana judeţului în tentativa de a promova în Liga a III-a”, a subliniat Comănescu.

Tur de forţă pentru campionii judeţului: dăeştenii vor juca trei meciuri în cinci zile: marţi – joi – sâmbătă!

Pentru ca Supercupa să se desfăşoare la fix 48 de ore după meciul din campionat dintre Viitorul Dăeşti şi Minerul Costeşti, a fost nevoie însă şi de acceptul echipei din localitatea administrată de primarul Toma Peştereanu. „Trebuia să dăm dovadă de fair-play în acest caz şi să fim de acord cu varianta propusă de AJF”, au transmis oficialii costeşteni.
Chiar dacă va juca din două în două zile în această săptămână (adică, de trei ori în cinci zile!), Viitorul Dăeşti respectă regulamentul care spune că la seniori o echipă poate evolua, din nou, la cel puţin 48 de ore după meciul precedent. Prevederea este stipulată în ROAF, la capitolul „Programarea jocurilor”, la articolul 184, litera b): „între două jocuri oficiale ale aceleiaşi echipe (cu excepţia turneelor finale şi zonale de juniori), se lasă în mod obligatoriu o pauză de cel puţin 48 de ore”.