joi, februarie 29, 2024
Fotbal Diverse

Dan Zguroiu a făcut eventul cu Olympic U19, dar nu se entuziasmează: “Realitatea e dureroasă! Nu mai crește nimeni copii…”

1.34KVizualizari
După ce a câștigat titlul județean, echipa de copii Under 19 de la Olympic Rm. Vâlcea a reușit azi să ia și Cupa României. Dan Zguroiu, antrenorul care a realizat eventul pe plan județean, la juniori A1, le-a mulțumit jucătorilor săi, dar și-a exprimat dezamăgirea că, de la an la an, nu doar la Vâlcea, ci în mai toate campionatele AJF din țară, există un dezinteres tot mai mare cu privire la creșterea copiilor peste 16 ani.
„La Vâlcea, au fost doar 8 echipe care au jucat în campionat. E dureros, trist… Cluburile nu mai cresc copii decât până la 16 ani, apoi e jale mare. Știu, e greu să lucrezi cu copii care au 17-18 ani, pentru că ei au personalitate mare, trebuie să știi să comunici altfel. Dar, totodată, ai responsabilitatea ca, atunci când pornești cu o grupă de la zero, să o duci până ce termină junioratul… Cu răbdare și să muncești și mai mult! Chiar dacă e dură afirmația, mi se pare golăneală treaba asta cu junioratul. Avem cluburi care au ca scop doar creșterea lor economică, nu să dea plus valoare copiilor. Sunt bucuros că am reușit să fac eventul, în condițiile în care am avut doar 12 jucători în lot. Și băieții mei mai au încă doi ani de juniorat, deci, suficient timp cât să progreseze. Îmi doresc să ajungem, în următorii ani, la un turneu final”, a explicat Dan Zguroiu.