Handbal

Daneza Ann Grete Norgaard e numărul 1 la Vâlcea, în toate competiţiile oficiale! 19 dintre cele 31 de goluri din Europa au fost marcate din 7 metri

745Vizualizari

Dacă în Liga Florilor, pe lista marcatoarelor de la SCM Rm. Vâlcea au apărut nu mai puţin de 16 jucătoare, numărul acestora a fost mult mai restrâns în Liga Campionilor, poate şi pentru că, dată fiind importanţa competiţiei, staff-ul tehnic condus de Florentin Pera s-a bazat doar pe handbalistele cu o experienţă mai mare. Astfel, cele 148 de goluri înscrise în competiţia supremă de pe continent au fost semnate doar de 10 componente ale lotului. Patru din acestea au reuşit performanţa de a înscrie în toate cele şase partide programate. Este vorba de Ann Grete Norgaard, Asma El Ghaoui, Marta Lopez Herrero şi Iryna Glibko.

Doar două românce au punctat pentru campioana României în Europa: Cristina Florica şi Alexandra Badea

Golgheteră în Europa a fost daneza Ann Grete Norgaard (care a reuşit 31 de goluri), iar asta şi datorită prolificităţii arătate la „7 metri”, ea fiind cea desemnată cu precădere de antrenorul Florentin Pera să execute cele mai multe penaltiuri. Nordica a reuşit 3 din 3 cu Bietigheim (a), 6 din 6 cu Brest (d), 3 din 4 cu Buducnost (d), 1 din 2 cu Buducnost (a), 3 din 3 cu Bietigheim (d) şi 2 din 3 cu Brest (a). Adică, în total, 19 goluri, din totalul celor 31! Altfel, de precizat este şi faptul că doar două românce au punctat pentru campioana României în Europa, în speţă, Cristina Florica (5 goluri) şi Alexandra Badea (2), celelalte marcatoare fiind de peste hotare.
În ciuda celor 31 de „boabe” pe care le-a strâns, daneza se află la mare distanţă de lidera clasamentului golgheterelor din Liga Campionilor, muntenegreanca Jovanka Radicevic (de la Buducnost Podgorica) – 49 de goluri. Locurile 2-3 în competiţia europeană sunt ocupate de slovena Ana Gros (Brest Bretagne) şi de unguroaica Katrin Gitta Klujber (FTC Budapesta) – ambele cu câte 40. Practic, Ann Grete Norgaard ocupă locul 15 în topul golgheterelor, dar are şanse să mai urce în perioada următoare, deoarece trei dintre jucătoarele aflate înaintea sa au părăsit deja întrecerea: Dejana Milosavljevic (Croaţia) – Podravka Koprivnica – 37 de goluri, Dominika Zachova (Cehia) – Banik Most – 35 şi Laura van der Heijden (Olanda) – Bietigheim – 32.

Nordica este pe primul loc în topul golgheterelor de la SCM în toate meciurile oficiale disputate în acest sezon

Graţie reuşitelor din Europa, Ann Grete Norgaard se află pe primul loc în topul golurilor marcate de SCM în toate meciurile oficiale disputate în acest sezon. Nordica a înscris de 48 de ori în Liga Florilor şi de 31 în Liga Campionilor, la care se mai adaugă 4 „boabe” cu Măgura Cisnădie, în Cupa României, şi încă un gol în Supercupa României, cu CSM Bucureşti (adică, 84, în total). Tunisianca Asma El Ghaoui ocupă locul secund din acest punct de vedere, cu 79 de goluri, din care 47 în întrecerea internă, 23 în Europa, 5 în Cupa României şi 4 în Supercupă. Pe poziţia a treia se află ucraineanca Iryna Glibko (cu 64 în cont): 37 în Liga Florilor, 20 în Liga Campionilor, 3 în Cupa României şi 4 în Supercupă. Altfel, locul 4 este adjudecat de spanioloaica Marta Lopez Herrero (57 de goluri), care a reuşit 36 în întrecerea de pe plan naţional, 16 în Liga Campionilor, 3 în Cupa României şi 2 în Supercupă. În fine, pe poziţia a 5-a se află o altă vicecampioană mondială din 2019, Mireya Gonzalez Alvarez, cu 56 de „boabe”, aceasta marcând 39 de goluri în Liga Florilor, 12 în Europa, 1 cu Măgura Cisnădie, în Cupa României, şi 4 în meciul de gală cu CSM Bucureşti, de la Braşov.

Topul golgheterelor de la SCM Rm. Vâlcea în Liga Campionilor:

31 goluri – Ann Grete Norgaard
23 goluri – Asma El Ghaoui
20 goluri – Iryna Glibko
17 goluri – Samara da Silva Vieira
16 goluri – Marta Lopez Herrero
12 goluri – Kristina Liscevic şi Mireya Gonzalez Alvarez
10 goluri – Alicia Fernandez Fraga
5 goluri – Cristina Florica
2 goluri – Alexandra Badea

Topul golgheterelor de la SCM Rm. Vâlcea în toate competiţiile din sezonul 2019-2020:

84 goluri – Ann Grete Norgaard
79 goluri – Asma El Ghaoui
64 goluri – Iryna Glibko
57 goluri – Marta Lopez Herrero
56 goluri – Mireya Gonzalez Alvarez
46 goluri – Kristina Liscevic
37 goluri – Alicia Fernandez Fraga
35 goluri – Samara da Silva Vieira
26 goluri – Cristina Florica