miercuri, martie 3, 2021
Fotbal Județean

Daniel Băcanu (AS Şirineasa 2019) a identificat două noi probleme în fotbalul judeţean

314Vizualizari

Dacă în urmă cu o săptămână, reprezentantul echipei AS Şirineasa 2019, Daniel Băcanu, a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte utilizarea unor jucători pe fals de unele formaţii din Liga a V-a, de această dată, „Aţă” s-a referit la faptul că în judeţ încă mai sunt grupări care nu au bazele sportive puse la punct, aşa cum se prevede în regulament.

„Încă mai sunt echipe în judeţ care nu şi-au împrejmuit bazele sportive”

„În meciul de la Pesceana, din week-end-ul trecut, am avut probleme mari şi cu terenul, care e unul foarte prost, iar în plus nici nu e împrejmuit. Ne-am zis că la următorul joc în care vom întâlni o echipă care se află în aceeaşi situaţie, nici nu vom mai intra pe teren! Adi Comănescu a pus piciorul în prag cu unele echipe, dar încă mai sunt alte stadioane care nu s-au conformat. Înţeleg că e vorba doar de Liga a V-a, dar şi aici sunt nişte reguli care trebuie să fie respectate de toţi. Ce-i drept, la Pesceana, adversarii au fost cuminţi, atât jucătorii, cât şi suporterii, dar în altă parte poate că nu va mai fi la fel. Dacă nu ne îndreptăm lucrurile, vom continua ca şi până acum, fără baze sportove puse la puncte! Nu cred că e atât de greu să pui pe cineva să înprejmuiască terenul, ca să existe siguranţă şi pentru jucători. Din alte puncte de vedere, a fost însă OK la Pesceana, am avut unde să ne schimbăm”, a spus Băcanu.

„Mulţi jucători au fotografii în carnetele de legitimare de când erau copii”

„O altă problemă pe care am observat-o în ultima perioadă e aceea că echipele au mulţi jucători care au pe legitimaţii poze de când erau copii, aşa că sunt greu de identificat. De aceea, aş propune conducerii AJF Vâlcea să facă ceva în această privinţă, să fie înlocuite fotografiile vechi cu altele noi, actuale. Pentru că jucătorii nu mai pot fi recunoscuţi după poze, dacă acestea au fost făcute când aveau 8 ani! Ar trebui ca fotografiile din carnetele de legitimare să fie înlocuite pe la 18 ani. Ca să se vadă clar că sunt jucătorii adevăraţi! Când eşti senior, nu ţi se mai schimbă deloc fizionomia, pozele pot rămâne mult timp pe legitimaţie, dar, la 18-20 de ani, nu mai semeni la faţă cu perioada când erai copil”, a mai adăugat Daniel Băcanu.