miercuri, iulie 28, 2021
Fotbal Județean

Daniel Băcanu, după meciul Şirineasa – Costeşti: „Reproşurile venite din tribună nu le fac bine tinerilor noştri fotbalişti din lot!”

772Vizualizari

• AS Şirineasa 2019 a pierdut cu fruntea sus meciul cu lidera Superligii, Minerul Costeşti (1-2)

AS Şirineasa 2019 a avut o comportare foarte bună în primul meci oficial pe care l-a disputat în acest an, cu Minerul Costeşti, în şaisprezecimile Cupei României. Jucătorii pregătiţi de Daniel Băcanu şi Cosmin Streinu au pierdut partida cu scorul de 2-1, de menţionat fiind însă faptul că aceştia s-au aflat timp de câteva minute în avantaj (1-0). „Ortacii” au decis apoi meciul în urma a două faze fixe. Din păcate, în ciuda evoluţiei peste aşteptări în faţa liderei Superligii, 2-3 spectatori i-au „atacat” pe jucătorii de la Şirineasa, spre nemulţumirea băncii tehnice.
„E păcat că există oameni care nu susţin echipa! Să vii la un asemenea meci şi să înjuri jucătorii, e strigător la cer! Oricum, nu speram la o victorie, dar să nu uităm că am condus cu 1-0, din minutul 52 şi până în minutul 68, cea mai bună echipă din Superligă! Apoi, am fost egalaţi şi învinşi. Am fost foarte aproape de o surpriză. Aşa cum am mai spus, ne aflăm la început, e primul sezon după reînfiinţare, şi nu avem un obiectiv anume. Adversara a fost una cu pretenţii de a ajunge în eşalonul superior, pe când noi jucăm doar în Liga a V-a. Cu timpul, vom progresa, dar e important ca acea creştere să fie sănătoasă. Avem mulţi copii în lot, din localitate şi nu numai. Ponderea e cam de 45 la sută din comună, iar 55 la sută din afară”, a dezvăluit primarul din Şirineasa, Ion Streinu.

„La Şirineasa, e un început, iar, ca în orice asemenea moment, startul e mai greu”

„Sigur că jucătorii sunt supăraţi de atitudinea unor suporteri, într-un meci în care echipa noastră oricum nu avea nicio şansă de victorie, însă, cu toate acestea, ne-am comportat excelent. Reproşurile nu le fac bine tinerilor fotbalişti pe care îi avem în lot! Jucătorii sunt ca şi suporterii, numai că unii stau jos, în tribună, iar alţii aleargă. Nu sunt plătiţi, nici unii, nici alţii, dar cei din teren muncesc. Toată lumea trebuie să înţeleagă că la Şirineasa e un început, iar, ca în orice asemenea moment, startul e mai greu. Oricum, le-am spus şi jucătorilor, nu trebuie să-i băgăm în seamă pe cei care nu ne susţin, pentru că atitudinea acestora ne face doar rău”, a subliniat şi Daniel Băcanu.
Week-end-ul trecut, AS Şirineasa 2019 a reuşit să câştige amicalul cu CS Şuşani, semn că, odată cu apropierea restartului oficial, lucrurile încep să se regleze. De menţionat mai este şi faptul că, în ultima zi de transferuri (pe 17 februarie), oficialii echipei din localitatea administrată de primarul Ion Streinu au perfectat şi actele lui Sabin Cherăscu (de la AS Bradu – Liga a IV-a Sibiu), fost junior la Şirineasa.