luni, iunie 24, 2024
Diverse

Daniel Băluţă, felicitat de Constantin Rădulescu, pentru că a reluat o veche tradiţie, la Vaideeni. În week-end, a avut loc o nouă ediţie a Expoziţiei de Animale

472Vizualizari
La finele săptămânii trecute, primarul Daniel Băluţă a reluat o veche tradiţie a locuitorilor din comuna Vaideeni şi nu numai. Este vorba de organizarea Expoziţiei de Animale, care nu a mai avut loc în ultimii ani. Evenimentul de duminică, 17 septembrie, s-a desfăşurat pe platoul unde se derulează în fiecare vară Festivalul „Învârtita Dorului”. Cu acest prilej, participanţii au putut vizita toate standurile de animale, în programul manifestării fiind cuprinse, de asemenea, gustarea gastronomiei locale şi un simpozion care a avut loc la Pensiunea „Moara Viselor”. Printre alţii, printre oaspeţii evenimentului de la Vaideeni s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, dar şi Mihai Oprea, prefectul judeţului Vâlcea.

Constantin Rădulescu a lăudat iniţiativa primarului din Vaideeni

Într-o postare pe Facebook, acesta a ţinut să laude iniţiativa primarului Daniel Băluţă legată de organizarea acestui târg de nimale. „Oameni buni… Episodul 29. M-am întors în copilărie. De data aceasta la Vaideeni, unde primarul Daniel Băluță m-a invitat la târgul de animale. Am întâlnit oameni care, prin munca lor și prin activitatea lor zilnică, dau de mâncare țării. Acești oameni trec prin mâna lor energia vitală necesară acestei nații, energie vitală dată de viața la țară, în agricultură. Am crescut la țară, în comuna Nicolae Bălcescu, până la vârsta de 7 ani, și toate vacanțele mele au fost dedicate aproape în totalitate vieții la țară. Copiii muncesc de mici la țară. Și eu am muncit pentru ca aveam o gospodărie frumoasă la bunicii mei: oi, capre, vaci, cai, măgari, porci și toate păsările de curte se aflau în bătătura copilăriei mele. I-am întâlnit la Vaideeni pe acești eroi ai noștri de fiecare zi, oameni care încă mai cresc animale, oameni care lucrează în zootehnie zi de zi. Pentru mine, acești oameni sunt foarte importanți, deoarece ne dau speranța că satul românesc nu va muri niciodată. Știu că este greu, iar munca în agricultură nu este niciodată plătită suficient pentru că animalele nu au sărbători, ele mănâncă zi de zi și trebuie îngrijite zi de zi. Cei care lucrează și cresc animale au probleme în primul rând cu lipsa forței de muncă. Sunt afaceri de familie, cum se spune, și m-am bucurat să întâlnesc și tineri printre bacii «ăi bătrâni» la Vaideeni. M-am bucurat de strângerea de mână, m-am bucurat de orele petrecute alături de crescătorii de animale din județul Vâlcea. Am stat de vorbă, am schimbat impresii și le-am spus că le voi fi alături mereu, ori de câte ori au nevoie de mine ca Președinte al Consiliului Județean Vâlcea. Îl felicit încă o dată pe Daniel Baluță, harnicul primar din Vaideeni, pentru organizarea acestui târg. Oameni buni sunt, așadar, și cei cu care m-am întâlnit și care, prin munca lor, dau de mâncare țării. Sunt recunoscător pentru această zi și pentru că există așa oameni buni în județul Vâlcea”, a dezvăluit Constantin Rădulescu, pe reţeaua de socializare.
Sursă foto: Facebook