vineri, septembrie 22, 2023
Administrație

Daniel Băluţă încearcă să obţină, din nou, finanţare pentru Şcoala „Luca Solomon”, din Vaideeni. Iniţial, proiectul a beneficiat de 10 milioane de lei de la FDI

784Vizualizari
Toamna trecută, primarul Daniel Băluţă a obţinut finanţare, prin FDI, pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Şcolii Gimnaziale „Luca Solomon”, din localitatea Vaideeni. După ce Guvernul PNL a desfiinţat însă programul, investiţia se află în stand by. Alesul PSD spune că va încerca să obţină, din nou, fonduri pentru respectiva unitate de învăţământ, când se va lansa PNDL 3, cel mai probabil anul viitor.
„Investiţia de la Şcoala Gimnazială Luca Solomon, de 10 milioane de lei, a rămas în aer din cauză că s-a desfiinţat FDI-ul. N-am primit nicio notificare de la Guvern legat de acest aspect, dar lucrurile sunt clare. Recent, am actualizat devizul general, iar în curând îl vom depune, din nou, la Ministerul Dezvoltării, pentru a obţine bani pe PNDL 3. Este pentru a doua oară când refacem cifrele, s-a întâmplat acest lucru şi în luna mai a anului trecut. E de datoria noastră să încercăm toate căile posibile pentru a moderniza unitatea respectivă de învăţământ, de aceea ne zbatem să mai obţinem încă o dată finanţare. În trecut, am încercat şi prin POR, dar nu s-a putut!”, a subliniat Daniel Băluţă.

Unitatea va fi dotată cu mobilier nou, videoproiectoare şi echipamente moderne pentru laboratoare

„Ne aflăm în procedura de licitaţie pentru acest proiect, care va dura maximum două luni, dar ulterior nu ne vom putea asuma şi începerea lucrărilor, deoarece în caietul de sarcini va trebui să trecem şi sursa de finanţare. Şi, din păcate, aceasta nu mai există acum, după ce s-a desfiinţat FDI-ul. Putem să ne declarăm fericiţi că n-am apucat să semnăm contractul şi să dăm drumul la lucrări, deoarece acum activitatea ar fi stagnat, din cauza lipsei banilor. Trăim într-o nesiguranţă totală”, a mai adăugat alesul PSD.
În încheiere, primarul comunei Vaideeni a dezvăluit că, la Şcoala Gimnazială „Luca Solomon”, investiţia presupune modernizarea clădirii în care învaţă elevii şi extinderea acesteia, prin construirea unor grupuri sanitare, pe fiecare dintre cele două paliere, dar şi amenajarea unei mansarde, unde va fi o sală de festivităţi. Pe de altă parte, localul şcolii va fi dotat cu mobilier nou, videoproiectoare şi echipamente moderne pentru laboratoare. În plus, prin acelaşi proiect, va mai fi modernizată sala de sport şi va fi amenajată curtea interioară.