vineri, ianuarie 22, 2021
Administrație

Daniel Băluţă, primarul comunei Vaideeni: „La Vârful lui Roman, se vor dezvolta mii de pensiuni şi hoteluri! Dacă vom lua deciziile corecte de la început, viitorul acestei zone va fi unul foarte frumos!”

717Vizualizari

• alesul PSD a solicitat Consiliului Judeţean să urgenteze preluarea căilor de acces dinspre Horezu şi Vaideeni, către Vârful lui Roman, în inventarul drumurilor judeţene

Primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluţă, este foarte încântat de tot ce se va realiza în viitorul apropiat la Vârful lui Roman. Alesul PSD spune că, în următorii ani, în Munţii Căpăţânii se va construi o staţiune care ar putea deveni cea mai importantă din România. „Lucrurile sunt încurajatoare în ceea ce priveşte Vârful lui Roman, interesul pentru zonă e foarte mare. Suntem optimişti, dar trebuie să fim foarte atenţi cum vom aborda situaţia. Dacă începem prost, se va alege praful de tot ceea ce înseamnă zona aceea. Problema stringentă, în acest moment, este legată de preluarea căilor de acces dinspre Vaideeni şi Horezu în inventarul drumurilor judeţene. Noi, în speţă, reprezentanţii celor două UAT-uri, am făcut deja solicitări în acest sens către Consiliul Judeţean şi mizăm pe ajutorul preşedintelui Constantin Rădulescu. Ar fi singura soluţie viabilă de dezvoltare a acelei zone, pentru că, dacă nu vom reuşi să ajungem cu domeniul public până sus, la Vârful lui Roman, nu vom putea introduce acolo nici măcar energia electrică. CEZ şi-a dat acordul să investească, dar numai pe domeniul public al statului. E normal aşa ceva, deoarece şi conducătorii societăţii ştiu că acesta nu se înstrăinează şi nu vor să aibă probleme cu unii proprietari de terenuri din zonă. Aşadar, e nevoie foarte urgent să creăm acest culoar pe domeniul public şi am toată încrederea că preşedintele Constantin Rădulescu va găsi, împreună cu aparatul propriu de la Consiliul Judeţean, soluţiile legale pentru a rezolva lucrurile, ţinând cont de tot ceea ce înseamnă această investiţie. Repet, numai dacă vom lua deciziile corecte de la început, viitorul acestei zone va fi unul foarte frumos. Mai ales că este deja recunoscută ca fiind una cu un potenţial extraordinar pentru turism! Din ce se ştie, pe lângă pârtiile de schi de la Vârful lui Roman, se vor dezvolta 3000 de pensiuni şi hoteluri. Sunt aşadar mii de oameni care aşteaptă de la noi, de la cele două UAT-uri şi de la statul român, să le venim în ajutor, să poată să demareze nişte investiţii majore în acea zonă”, ne-a declarat Daniel Băluţă.

„O parte dintre drumurile care vor fi asfaltate prin PNDL 2 asigură un acces mai uşor către Vârful lui Roman”

Primarul PSD din Vaideeni a mai spus că a întocmit la rândul său multe proiecte menite să asigure o deschidere către Vârful lui Roman. „În acest sens, menţionez că vom da şi noi o mână de ajutor dezvoltării zonei, deoarece câteva dintre drumurile pe care le vom asfalta prin PNDL 2 asigură un acces mai uşor către staţiune. Este vorba de investiţia pe care o vom realiza cu fonduri guvernamentele, care vizează asfaltarea a 16 kilometri de drumuri locale interioare, în valoare de 10 milioane de lei. Licitaţia a fost câştigată de o asociere de trei firme, care şi-au adus deja utilajele în zonă, pentru a începe lucrările”, a încheiat Daniel Băluţă.