miercuri, ianuarie 19, 2022
Administrație

Daniel Băluţă vrea să construiască un complex sportiv modern, la Vaideeni, prin CNI

416Vizualizari
Pe lângă Şcoala Gimnazială „Luca Solomon”, pentru care speră să obţină 10 milioane de lei, pentru reabilitare, extindere, modernizare şi dotare, primarul Daniel Băluţă a depus la CNI şi proiectul de construire a unui complex sportiv modern, la Vaideeni. Acesta va fi amplasat pe locul actualului stadion de fotbal din localitate, pe care joacă echipa Păstorul, dar pe o suprafaţă mai mare de teren. În acest sens, la finele anului trecut, alesul PSD a făcut din nou demersuri pentru a prelua încă o parcelă de la parohia din Vaideeni, astfel încât să poată beneficia de bani de la CNI pentru complexul sportiv.
„Am depus de mai mult timp la CNI un proiect pentru un complex sportiv, dar aveam o problemă cu locaţia acestuia. Am achiziţionat încă o suprafaţă de teren de la parohie, în apropierea stadionului, care să ne permită să construim ceea ce ne-am propus, în speţă, o bază sportivă modernă. De fapt, a fost vorba de un schimb, prin care Primăria Vaideeni a cedat parohiei anumite loturi de teren într-o zonă unde aceasta a mai fost pusă în posesie şi în trecut, iar noi am primit parcelele din jurul actualului stadion de fotbal”, a precizat Daniel Băluţă.
Odată încheiată operaţiunea de schimburi de terenuri între Primăria Vaideeni şi parohia din localitate, primarul Daniel Băluţă a făcut o nouă solicitare la CNI pentru construirea complexului sportiv, în speţă, de extindere a amplasamentului pe care acesta va fi situat. „Avem totul pregătit pentru ca proiectul să fie complet, inclusiv cartea funciară pentru suprafaţa respectivă. Amplasamentul bazei sportive va fi bineînţeles pe un singur număr cadastral, aşa cum am înţeles că e obligatoriu. Complexul sportiv nu va însemna doar un stadion de fotbal, ci va dispune şi de câteva terenuri multifuncţionale, de tenis, handbal, minifotbal etc. Pe acestea le vom face în funcţie de sporturile care pot fi practicate în comuna noastră”, a încheiat primarul PSD din Vaideeni, Daniel Băluţă.