vineri, aprilie 16, 2021
Administrație

Daniel Băluţă vrea să introducă Festivalul Păstoresc „Învârtita Dorului”, de la Vaideeni, în patrimoniul cultural UNESCO

642Vizualizari
La finele lunii trecute, mai precis miercuri, 28 octombrie, Daniel Băluţă a fost învestit pentru un nou mandat de primar al comunei Vaideeni. La ceremonia de depunere a jurământului de către alesul PSD şi de constituire a noului Consiliu Local Vaideeni, a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Altfel, au ţinut să mai fie prezenţi alţi câţiva membri marcanţi ai PSD Vâlcea, precum senatorul Bogdan Matei, deputaţii Eugen Neaţă, Daniela Oteşanu, Ştefan Ovidiu Popa şi Vasile Cocoş, alături de câţiva noi consilieri judeţeni, printre care s-au numărat Andra Bica şi Vetuţa Ciocan
Prin realegerea lui Daniel Băluţă în funcţia de primar, locuitorii şi-au dat acordul pentru ca social-democratul să continue proiectele de dezvoltare a comunei. În acest sens, de menţionat este faptul că alesul PSD şi-a propus de mai mult timp să facă din Vaideeni una dintre cele mai frumoase localităţi montane din România.

Printre invitaţii de seamă ai evenimentului s-au numărat Regele Mihai I şi Regina Ana (în 1998)

Pe lângă proiectele de modernizarea a infrastructurii rutiere şi de introducere a reţelelor de apă şi canalizare, o intenţie de viitor a vechiului şi noului primar PSD din Vaideeni este aceea de a include Festivalul Păstoresc „Învârtita Dorului” în patrimoniul cultural UNESCO, în acest sens urmând a se iniţia un parteneriat cu mai multe ONG-uri. Până în 2019, inclusiv, s-au desfăşurat 51 de ediţii ale acestui eveniment cultural deosebit, la care au participat, de-a lungul timpului, numeroase personalităţi ale ţării.

În vara acestui an, reprezentanţii administraţiei publice din comuna Vaideeni au scos în evidenţă faptul că printre invitaţi s-au numărat, la un moment dat, Regele Mihai I şi Regina Ana. Aceştia au fost prezenţi pe meleagurile vâlcene, în 1998. „Ediția festivă cu numărul 30, din 27-28 iunie 1998, va rămâne de neuitat, când Maiestățile Lor, Regale Mihai I și Regina Ana, au semnat în cartea de onoare a Festivalului nostru”, au dezvăluit organizatorii „Învârtitei Dorului”. Regina Ana a decedat pe 1 august 2016, iar Regele Mihai I – pe 5 decembrie 2017.