duminică, iunie 13, 2021
Politică

Daniel Dimulescu (primar Mădulari): România are nevoie urgent de două lucruri: maxim trei partide și interzicerea migrării politice De aici, începe și redresarea economică!

633Vizualizari
Daniel Dimulescu, primarul PSD din Mădulari, spune că România a bătut pasul pe loc în ultimii 30 de ani, în mod special, din cauza disputelor provocate de numărul mare de partide care au intrat în Parlament. Din punctul său de vedere, pragul electoral ar trebui ridicat de la 5 la 10 sau chiar la 15 %, astfel încât să fie validate două sau cel mult trei formațiuni politice, pentru a nu mai exista compromisurile de guvernare întâlnite frecvent în ultimii ani.
„Dacă nu vom avea cel mult trei partide şi prag de intrare în parlament de 10-15 la sută, vom avea mereu această tăvăleală ieftină. Uitaţi-vă la sistemul american: sunt democrați și republicani. Nu au făcut unii treabă, vin ceilalți peste patru ani. La noi, pe cine tragi la răspundere? Avem acum trei partide la guvernare. Dau vina unii pe alții… Mâine, dacă se supără unii, fac altă altă majoritate, deci, apare alt guvern. Ceea ce nu e deloc normal! Aceeași poveste a fost și în trecut, cu PDL, PSD, PNL şi toate alianţele. O altă chestie: după trei ani la PSD, îți faci jocurile, dar, când partidul tău nu mai e la guvernare, treci apoi la PNL și tot așa. Ce e asta? Trebuie să se dea o lege prin care, dacă parlamentarii migrează, trebuie să își piardă funcția. Să fie aceeaşi situaţie ca la primarii şi consilierii locali. Nici măcar membrii de partid să nu aibă voie să treacă la alt partid. Dacă pleacă în altă parte, să ştie că riscă să iasă de tot din politică… Astfel, evităm toată porcăria aceasta de care ne lovim de atâta timp. 2 ani la PSD, 2 ani la PDL, alţi 2 la PNL, apoi la USR și tot așa”, a spus primarul PSD din Mădulari, Daniel Dimulescu.