marți, august 11, 2020
Diverse

De 4 ani, stația antigrindină din comuna Mădulari salvează culturile oamenilor. Fiecare localitate ar trebui să aibă o astfel de investiție

446Vizualizari
În ultimele săptămâni, ploile torențiale, însoțite de grindina de dimensiuni mari, au afectat multe dintre culturile agricole din Vâlcea. Grădini distruse, pomi fructiferi rămași fără fructe – cam aceasta a fost imaginea prin diferite colțuri ale județului. Asta nu s-a întâmplat însă și la Mădulari, unde există o stație antigrindină, care funcționează încă din anul 2016. Așa cum știți, Primăria deține o livadă cu mai multe soiuri de meri și aceasta a fost protejată, având recolte bogate an de an.
„Stația antigrindină și-a făcut excelent treaba. Mai e o stație de acest gen și la Șușani. Sunt foarte bune, pentru că ne ajută să ne ferim de ce e mai rău. Am mai avut certuri cu unii locuitori, că am dat cu racheta și a plecat ploaia. Păi, mai bine așa, decât să bată piatra și să nu mai rămână nimic prin grădini. Atunci e mai grav!”, a precizat primarul Daniel Dimulescu, într-un interviu oferit postului de televiziune VTV.