Administrație

De anul trecut, locuitorii din comuna Guşoeni beneficiază de acces gratuit la Internet

605Vizualizari
Comuna Guşoeni s-a numărat printre primele localităţi din Vâlcea unde a fost implementat un proiect de internet gratuit în locurile publice, finanţat de Uniunea Europeană. Astfel, în localitatea administrată de primarul Nicolae Concioiu s-au înfiinţat mai multe puncte în care internetul va funcţiona gratuit, prin reţea Wi-Fi. Pentru realizarea acestei noi investiții, „WiFi4EU Promovarea conectivităţii la internet în comunităţile locale”, alesul PSD a avut la dispoziţie 15 mii de euro.

„Guşoeni a fost una dintre primele comune din Vâlcea care au obţinut fonduri pentru a realiza o investiţie de acest gen. Pentru ca sistemul să devină funcţional, Akta, operatorul care asigură internetul în zonă a realizat o serie de modificări pe sectorul de fibră optică, pentru a asigura parametrii incluşi în proiect, adică, pentru a avea o viteză de transmitere a datelor de 300 MB, condiţie impusă de Uniunea Europeană. Reţeaua a fost verificată ulterior de specialiştii din Bucureşti. Din câte am înţeles, acest sistem integrat, care are centrul de comandă la primărie, este gestionat direct din Germania, pentru toată Europa”, a precizat Nicolae Concioiu.
La Guşoeni, punctele Wi-Fi de internet gratuit au fost instalate în centrul localităţii (în apropierea sediului primăriei, a căminului cultural şi a dispensarului), în satul Guşoianca (la căminul cultural şi la şcoală), în satul Dealu Mare (la şcoală), în satul Burdăleşti (la terenul de fotbal) şi în zona bazei sportive. De asemenea, de acest proiect mai beneficiază şi locuitorii din satele Măgureni şi Butari.