duminică, aprilie 11, 2021
Fotbal Diverse

De ce se ratează mai toți fotbaliștii români care aleg Occidentul? „Uitați-vă în Liga I. Minim 10 minute, jucătorii se tăvălesc pe teren…”

138Vizualizari
Una dintre cele mai mari probleme ale fotbaliștilor români apare atunci când dau piept cu Occidentul. Valoroși pe plan național, ei nu reușesc mai deloc să joace decât foarte rar în echipele la care se transferă. Motivul? Antrenorul Dan Zguroiu, de la clubul Olimpic Rm. Vâlcea, a explicat, pe scurt, cam cum stă treaba.
„Avem fotbaliști valoroși, dar, din păcate, nu își iau meseria în serios. Mă uit mereu prin Liga I și nu îmi place un lucru: văd cum cel puțin 10 la sută din timpul unui joc, se stă. Asta e foarte mult! Jucătorii ba se tăvălesc pe teren, ba nu știu ce mai au. Ei, asta nu mai merge în Occident. Poate în România – da, merge! – că așa ne-am învățat. Nu trebuie să ne mirăm prea mult de ce nu avem mulți jucători în campionatele mari. Nu e vorba nicidecum că nu avem valoare. Dar ne lipsește mentalitatea sănătoasă!”, a spus Dan Zguroiu, antrenorul care l-a crescut pe fotbalistul de Liga I, Bogdan Vătăjelu, de la CS „U” Craiova.