marți, septembrie 29, 2020
Handbal

De la CSM Bucureşti, la… Rostov Don! Per Johansson a prins un contract de senzaţie! Suedezul i-a luat locul lui Ambros Martin

86Vizualizari
La începutul lunii august, spaniolul Ambros Martin şi-a prezentat demisia de la cârma echipei Rostov Don, invocând motive personale. Oficiali ruşi i-au găsit foarte repede un înlocuitor, alesul fiind Per Johannson (49 de ani). Acesta va avea ca obiectiv câştigarea Ligii Campionilor! Interesant este faptul că, în grupele Ligii Campionilor, Rostov Don se va duela chiar cu fosta echipă la care a activat, CSM Bucureşti, unde antrenor principal a rămas Adrian Vasile, nimeni altul decât secundul suedezului de la prima reprezentativă a Muntenegrului.

Per Johansson l-a jignit grosolan pe Florentin Pera

Aşa cum se cunoaşte, în primăvară, Per Johannson (care era secundul lui Adrian Vasile, la CSM Bucureşti) a plecat după un mare scandal din România. Este vorba de clinciul pe care l-a avut chiar pe terenul de joc, cu Florentin Pera, la finele derbiului dintre CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea, din 11 martie, încheiat cu victoria la limită a echipei din Capitală, cu scorul de 23-22.
Pera a declarat atunci că încăierarea s-a produs din cauză că a fost înjurat de Johansson, iar suedezul a afirmat contrariul, că el a fost cel agresat verbal. La puţin timp după aceea, într-un interviu pe care l-a acordat presei din ţara sa, suedezul l-a bălăcărit pe tehnicianul SCM-ului: „Pera e un porc nenorocit şi se comportă ca un porc!”. Pentru cuvintele grele de ocară pe care le-a încasat, Florentin Pera a făcut imediat un memoriu către Comisia de Disciplină din cadrul FRH, pentru ca Per Johansson să fie suspendat şi amendat drastic.

Adrian Vasile şi Per Johansson, debut cu dreptul

Suedezul a început cu dreptul noul sezon al Ligii Campionilor, Rostov Don obţinând o victorie la limită (26-25) în runda inaugurală, în fieful echipei maghiare FTC Rail-Cargo Budapesta. Şi CSM Bucureşti a avut un start pozitiv, Cristina Neagu & Co. învingând-o pe Metz Handball, în Capitală, chiar mai categoric decât o arată scorul final: 31-26.
În următoarea rundă, Rostov Don o va înfrunta pe Krim Ljubljana, pe teren propriu, iar CSM Bucureşti se va deplasa în Danemarca, pentru duelul cu Team Esbjerg. Ulterior, în cea de-a treia etapă, va urma chiar meciul direct dintre cei doi tehnicieni, care va avea loc la Bucureşti, pe 27 septembrie.
Sursă foto: Facebook Per Johansson