vineri, mai 7, 2021
Administrație

Dealul Cacovei, cea mai frumoasă zonă din Stoeneşti, datorită imaginilor panoramice extraordinare

1.34KVizualizari
În curând, comuna Stoeneşti va deveni un mic orăşel, cu reţele de apă, canal şi gaze, cu drumuri moderne, şcoli şi grădiniţe. Datorită imaginilor panoramice extraordinare, cea mai frumoasă zonă din Stoeneşti este Dealul Cacovei, care dispune de o panoramă de vis, spre Munţii Căpăţânii. Mulţi oameni înstăriţi au început negocierile pentru a-şi cumpăra terenuri pe care să construiască acolo vile somptuoase. Primarul Gheorghe Dumbravă spune că niciunul dintre proprietarii actuali nu şi-a vândut însă pământul, deşi li s-a oferit şi 15 euro / mp. Toţi preferă să mai aştepte până ce vor fi introduse reţelele de canalizare şi gaze naturale în zona respectivă, pentru ca preţurile să explodeze!

„E bătaie pe terenuri în acea zonă, dar nimeni nu vinde nimic până ce nu se vor încheia lucrările la utilităţi!”

„E bătaie pe terenuri în Dealul Cacovei, zona cea mai frumoasă din comună, care se află la altitudine faţă de restul localităţii. Am asfaltat drumul de tarla din zonă, de 1,7 km, ce ajunge la Budurăşti, iar în zonă există deja reţea de apă, dar lucrul care-i atrage cel mai mult pe cumpărători e imaginea panoramică extraordinară! Şi Primăria are un teren acolo, de vreo 6-7 hectare, care a aparţinut în trecut Şcolii Piscu Mare. Cum şcoala nu l-a mai revendicat, l-am preluat în administrare, dar încă nu putem să concesionăm nimănui nici măcar un metru. Dacă acest lucru ar fi posibil, zona ar fi plină de vile! Practic, în Dealul Cacovei, ar putea apărea un cartier rezidenţial al comunei Stoeneşti, într-un cadru cu adevărat mirific. Ceea ce ar fi un fapt senzaţional, deoarece comuna s-ar dezvolta peste noapte. Nimeni nu mai vinde nimic acum, după ce s-a aflat că în curând vom introduce reţeaua de gaze în zonă; toţi aşteaptă să crească preţurile. Până ce nu vin gazele, nu vrem să auzim de nicio vânzare – au spus localnicii, deşi li s-a oferit şi 15 euro pe metru pătrat! Tot în Dealul Cacovei, vor monta un releu şi cei de la RDS. Iar de la altitudinea aia, se pot vedea perfect satele Dobriceni, Cacova, dar şi Bărbăteştiul, ceea ce înseamnă că vor avea pretutindeni semnal! Pe lângă Dealul Cacovei, şi satul Gruieni e foarte căutat de cei care vor să-şi construiască pensiuni”, a menţionat alesul PNL. Într-o poieniţă din Dealul Cacovei, se află şi rampa de lansare ARCA, cunoscuta companie aerospaţială de la Păuşeşti Măglaşi, condusă de Dan Popescu.

Satul Zmeurăt, următorul loc de dezvoltare din localitate

„În curând, şi la Zmeurăt, vom vorbi de aceleaşi preţuri la terenuri precum în Dealul Cacovei, pentru că şi acolo e o zonă foarte liniştită şi atractivă din punct de vedere al panoramei, dar şi al condiţiilor: apă, canal, asfalt. În urmă cu câţiva ani, nu se gândea nimeni la aşa ceva când le-am spus că voi realiza toate aceste investiţii. Mulţi luau în derâdere vorbele mele, credeau că sunt nebun! Am introdus sistemul de apă pe toate uliţele, chiar şi acolo unde erau doar câteva case dărăpănate, locuite de bătrâni amărâţi! M-am gândit că într-o zi se vor muta acolo nepoţii acestora, care vor renova casele, iar interesul ar fi mai mare dacă vor avea drumuri asfaltate, reţele de apă, canalizare şi gaze naturale”, a încheiat primarul PNL din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.