vineri, aprilie 16, 2021
Monden

Decembrie plin de magie, la Horezu! Bucătari din Ucraina, Moldova şi Bulgaria aduc mâncăruri tradiţionale în oraşul lui Nicolae Sărdărescu

1.52KVizualizari

Nicolae Sărdărescu şi colegii din cadrul Primăriei Horezu au pregătit numeroase evenimente cultural-artistice, cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Astfel, pe 1 Decembrie, Marea Unire se va sărbători şi în oraşul ceramicii, cu concerte la care vor veni ansambluri folclorice din zona „Oltenia de sub munte”. Administraţia locală le va oferi participanţilor fasole cu ciolan, dar şi vin fiert – aşa cum impune tradiţia la români.
„Horezu e un important centru cultural, recunoscut pretutindeni la nivel naţional. Vom face o petrecere autentică, a românilor! Astfel, pe 20 şi 21 decembrie, vom avea Colindul Sfânt şi Bun, care, anul acesta, va fi inedit. Încercăm să aducem şi participanţi din străinătate, pentru a intra în contact cu cultura lor. Vom face şi demonstraţii culinare, în centrul oraşului, cu bucătari din Ucraina, Moldova, Bulgaria şi alte ţări. Va fi ceva foarte frumos. După Crăciun, vom organiza un spectacol folcloric, dar şi baluri la căminele culturale din localitate. Trecerea dintre ani o vom petrece împreună cu toţi locuitorii, în centrul oraşului”, a precizat conducerea Primăriei Horezu.