Politică

Decizia luată de Dacian Cioloș și de PLUS în timpul crizei COVID-19. „Armistiţiu politic!”

968Vizualizari
În contextul pandemiei de coronavirus, care face din ce în ce mai multe victime şi în ţara noastră, Dacian Cioloş a anunţat că formaţiunea pe care o conduce a intrat într-o perioadă de armistiţiu politic. Preşedintele PLUS este de părere că România nu mai are nevoie de comentarii politice de pe margine, ci de solidaritate şi de cât mai multă implicare din partea tuturor factorilor, pentru a fi găsite cele mai bune soluţii de a depăşi criza actuală, „cu efecte cât mai mici”.
Biroul Filialei Judeţene PLUS Vâlcea a transmis un comunicat de presă, în care a făcut cunoscut punctul de vedere al preşedintelui Dacian Cioloş.
„Trecem printr-o perioadă extrem de grea, fără precedent de la Al Doilea Război Mondial încoace. Trăim vremuri în care avem nevoie în primul rând de solidaritate umană. Nimeni nu are dreptul să caute câștig electoral folosindu-se de criza asta fără precedent, de tragediile unor familii și comunități.
Am decis următorul lucru: nu vom mai face declarații politice. Intrăm într-un armistițiu politic total până la trecerea crizei în care ne găsim. Nu mai e timp acum doar de comentarii politice de pe margine. Vom fi alături de instituțiile statului român și de eforturile pe care le au de făcut, o să susținem Președinția, Guvernul, autoritățile locale să traverseze cu efecte cât mai mici criza asta de proporții. Rolul celor care ne conduc acum e nu doar să guverneze aceste instituții, dar și să ne unească. Să ne încurajeze să ne folosim cu toții resursele de care dispunem și pe care le putem pune la dispoziție.
O să ne alăturăm efortului medical, economic și social, să contribuim cu tot ce putem noi la depășirea situației. Dacă suntem oameni responsabili, avem datoria să menținem echilibrul social, să evităm panica, să sprijinim oamenii să treacă peste încercarea asta.
Cer instituțiilor statului să nu ezite să folosească toate resursele pe care societatea le poate pune la dispoziție.
Noi, cei 20.000 de membri ai PLUS, ne punem la dispoziția autorităților române. Sunt printre noi oameni cu experiență, unii dintre ei chiar cu experiență guvernamentală, care o să fie la dispoziția Guvernului să ajute în domeniile importante acum, precum: sănătate, economie, social, agricultură sau acolo unde e nevoie. Și facem lucrul acesta fără nicio pretenție și fără nicio așteptare în schimb.
Acum trebuie să rezolvăm urgențele și vom avea apoi timp să discutăm și despre vinovății, să tragem concluziile necesare și să învățăm să nu ne mai lăsăm folosiți de oameni fără scrupule. Dar vom face asta numai după ce trece criza”, a subliniat liderul PLUS.