marți, aprilie 13, 2021
Handbal

Decizie finală a EHF! Restanţele neprogramate din Liga Campionilor – omologate la „masa verde”! Vâlcea – două victorii şi două înfrângeri, Bucureşti – două succese!

101Vizualizari
În această săptămână, EHF a anunţat, în mod oficial, că meciurile din Liga Campionilor care nu s-au disputat – din pricina problemelor cauzate de Covid-19 sau a restricţiilor de călătorie din ţările echipelor participante – au fost omologate la „masa verde”, cu scorul de 10-0, în defavoarea grupărilor vinovate de neprogramarea lor. Astfel, miercuri, 10 februarie, au fost decise prin forfait şase meciuri din Grupa A (printre care s-au numărat şi două ale echipei CSM Bucureşti) şi de trei din Grupa B (în toate fiind implicată chiar SCM Rm. Vâlcea).
„În legătură cu restricțiile de călătorie, este important să ne amintim că a fost și este încă o abordare generală a Federației Europene de Handbal, la toate competițiile sale, de a nu forța o echipă să intre într-o carantină obligatorie prin disputarea unui joc. Conform unei decizii anterioare, privind gestionarea situațiilor în care meciurile nu sunt disputate, EHF a evaluat fiecare situaţie în parte și a acordat puncte echipelor pe baza motivelor pentru care un joc nu a fost disputat”, se spune în comunicatul dat publicităţii de EHF, reprodus parţial şi de site-ul prosport.ro.

Meciul SCM Rm. Vâlcea – Brest Bretagne, singurul care nu a fost anulat din cauza Covid-19

Echipa din Capitală a fost cea mai norocoasă, pentru că a câştigat atât meciul de acasă cu Bietigheim (din etapa a 9-a), cât şi pe cel cu Rostov-Don, din deplasare (din runda a 12-a). În schimb, trupa din Sala Traian a obţinut un succes în partida de „afară” cu Borussia Dortmund (din etapa a 9-a), dar a pierdut cu 10-0 duelul de pe teren propriu cu formaţia germană (din runda a 6-a), dar şi pe cel cu Podravka Koprivnica (din etapa a 4-a).
În acest week-end, SCM Rm. Vâlcea şi-a mai adjudecat încă o victorie la „masa verde”, după ce Brest Bretagne nu a mai putut ajunge în România, din pricina vremii nefavorabile din Franţa. Acesta a fost singurul meci anulat de EHF din alte motive decât cele cauzate de problemele cu Covid-19.

Echipele au fost anunţate de modificarea sistemului competiţional încă din luna decembrie

Odată cu omologarea la „masa verde” a tuturor restanţelor din Liga Campionilor, EHF a modificat din mers şi sistemul competiţional. Astfel, aşa cum ziarul Tribuna Vâlceană a anunţat, în premieră, încă de la finele lunii decembrie 2020, în condiţiile în care nu s-au mai disputat pe teren toate meciurile, cele 16 participante au obţinut dreptul de a evolua în faza eliminatorie a competiţiei. În optimi, acestea au fost împerecheate ca într-un play-off: A1 – B8, B1 – A8, A2 – B7, B2 – A7, A3 – B6, B3 – A6, A4 – B5 şi B4 – A5.
„EHF este conștientă că procedura este una extrem de neobișnuită – de a evalua meciurile care nu s-au jucat – și a luat în calcul eforturile și participarea activă a cluburilor. Deşi nu este o situaţie ideală, am ajuns în punctul în care trebuie să luăm o decizie. Prin urmare, suplimentar, EHF a hotărât să califice toate cele 16 echipe participante în faza grupelor în runda KO”, au mai precizat oficialii forului care îşi are sediul în Austria, la Viena.

Lista meciurilor din actualul sezon al Ligii Campionilor care au fost omologate la „masa verde”:

Grupa A

• Etapa a 2-a:
KRIM LJUBLJANA – TEAM ESBJERG 0-10
• Etapa a 6-a:
ROSTOV-DON – VIPERS KRISTIANSAND 10-0
• Etapa a 7-a:
VIPERS KRISTIANSAND – METZ HANDBALL 0-10
• Etapa a 9-a:
CSM BUCUREŞTI – BIETIGHEIM 10-0
• Etapa a 12-a:
VIPERS KRISTIANSAND – BIETIGHEIM 10-0
ROSTOV-DON – CSM BUCUREŞTI 0-10

Grupa B

• Etapa a 4-a:
SCM RM. VÂLCEA – PODRAVKA KOPRIVNICA 0-10
• Etapa a 6-a:
SCM RM. VÂLCEA – BORUSSIA DORTMUND 0-10
• Etapa a 9-a:
BORUSSIA DORTMUND – SCM RM. VÂLCEA 0-10
• Etapa a 14-a:
SCM RM. VÂLCEA – BREST BRETAGNE 10-0