duminică, iunie 7, 2020
Handbal

Decizie finală a FRH: fără titlu acordat în Liga Florilor! Vâlcea a rămas însă pe locul 1 şi va juca direct în Liga Campionilor!

156Vizualizari
Aşa cum se cunoaşte, săptămâna trecută, s-a hotărât ca ediţia 2019-2020 a Ligii Florilor să fie suspendată, din cauza pandemiei de Covid-19. Luni, 18 mai, membrii Consiliului de Administraţie al FRH s-au reunit, din nou, într-o videoconferinţă, iar cu această ocazie s-au luat deciziile finale în ceea ce priveşte decernarea trofeului de campioană. Cu o largă majoritate de voturi (11-5), forul condus de Alexandru Dedu a stabilit ca titlul naţional să nu fie decernat în acest sezon.
În plus, s-a omologat şi clasamentul final al întrecerii interne, membrii CA optând (cu 9-7 la voturi) pentru configuraţia actuală, în faţa modelului norvegian. Acest lucru înseamnă practic că SCM Rm. Vâlcea va fi reprezentanta oficială a României în Liga Campionilor, iar rivala CSM Bucureşti va fi nevoită să solicite un wild-card pentru a evolua în cea mai tare competiţie inter-cluburi din Europa.
Dacă s-ar fi judecat după modelul norvegian, ierarhia ar fi fost stabilită după împărţirea punctelor acumulate la numărul de meciuri jucate. În acest caz, CSM Bucureşti ar fi avut câştig de cauză, în condiţiile în care a strâns 43 de puncte în doar 17 partide (procentaj 2.52). SCM Rm. Vâlcea a avut acelaşi punctaj, dar în 18 meciuri (adică, un procentaj de doar 2.38).
În fine, tot în şedinţa de luni, 18 mai, Consiliul de Admininstraţie al FRH a mai decis (cu 10-6 la voturi) ca în viitorul sezon al cupelor europene să se meargă după clasamentul din momentul „îngheţării” campionatului, cu respectarea criteriilor obişnuite de departajare. Conform hotărârilor de săptămâna trecută, viitorul sezon al Ligii Florilor va aduna la start 16 echipe, ceea ce înseamnă că nicio grupare nu va retrograda vara aceasta.
În ceea ce priveşte ediţia actuală a Cupei României, s-a aprobat ca aceasta să se încheie în deschiderea anului competiţional 2020-2021, dacă epidemia de Covid-19 va fi eradicată.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea