marți, martie 2, 2021
Handbal

Decizie importantă a EHF! Naţionala României de handbal feminin – la Euro 2020 fără să mai joace ultimele 4 meciuri din preliminarii

222Vizualizari

• Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal a anulat ultimele patru etape din calificări, iar la turneul final din decembrie vor participa aceleaşi echipe care au participat la competiţia anterioară, din Franţa

Vineri, 24 aprilie, Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal a luat hotărârea de a anula preliminariile pentru turneul final al Campionatului European feminin, care ar e programat în perioada 3-20 decembrie, în Danemarca şi Norvegia. Astfel, EHF a decis ca, din cauza pandemiei de Covid-19, ultimele patru etape din calificări să fie anulate. Pe lângă acest anunţ, oficialii europeni au mai stabilit ca, la competiţia de la finele anului, să participe aceleaşi 16 formaţii care au fost prezente şi la turneul final precedent, din 2018. Bineînţeles că printre acestea se numără şi România, tricolorele antrenate în acea vreme de spaniolul Ambros Martin având o prestaţie de senzaţie la competiţia anterioară, care a avut loc în Franţa. Aşa cum se cunoaşte, la turneul final din perioada 29 noiembrie – 16 decembrie 2018, din Hexagon, echipa noastră s-a clasat pe locul 4, după ce a pierdut, în semifinale, cu Rusia (22-28), iar, ulterior, în finala mică, cu Olanda (20-24).

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final din Danemarca şi Norvegia va avea loc pe 18 iunie

În preliminariile Euro 2020, România mai avea de disputat „dubla” tur-retur cu Polonia şi partidele cu Ucraina (din deplasare) şi Insulele Feroe (de acasă). În primele două etape din Grupa a 7-a, tricolorele au dispus cu 27-24 de Ucraina (pe teren propriu) şi cu 25-20 de Insulele Feroe (în deplasare).
La turneul final al Campionatului European din Franţa, din 2018, au participat echipele Franța, Rusia, Olanda, România, Norvegia, Suedia, Ungaria, Danemarca, Muntenegru, Germania, Serbia, Spania, Slovenia, Polonia, Cehia şi Croația, clasate chiar în această ordine în ierarhia competiţiei. Tragerea la sorți a grupelor întrecerii care va avea loc în Danemarca şi Norvegia a fost programată pe 18 iunie, la Viena (în Austria).

Turneele de calificare la Jocurile Olimpice din 2021 au fost amânate pentru primăvara anului viitor

Săptămâna trecută, de comun acord cu Federația Internațională de Handbal (IHF), EHF a anunţat că turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice din Japonia (competiţie care a fost mutată în 2021, din cauza pandemiei de Covid-19) vor avea loc tocmai în primăvara anului viitor. La întrecerea ce ar trebui să se dispute în Muntenegru, tricolorele pregătite de Bogdan Burcea şi Robert Licu se vor bate pentru a ajunge la Tokyo cu alte 4 echipe. Este vorba de reprezentativa similară a ţării gazdă, de Norvegia şi Thailanda. Turneul se va disputa în perioada 19-21 martie, tot la Podgorica, după sistemul fiecare cu fiecare, iar la final formaţiile clasate pe primele două locuri vor obţine biletele pentru Olimpiada de vară.
Sursă foto: Facebook FRH – Federaţia Română de Handbal