luni, iunie 24, 2024
Handbal

Decizie importantă de la EHF! Meciurile din Liga Campionilor care nu se vor disputa până pe 14 februarie vor fi decise la „masa verde”

818Vizualizari
Federaţia Europeană de Handbal a produs schimbări importante în desfăşurarea Ligii Campionilor – competiţia feminină. Astfel, în cazul în care restanţele echipei SCM Rm. Vâlcea nu vor fi fixate până pe 25 ianuarie, meciurile încă neprogramate vor fi decise la „masa verde”. Formaţia noastră va pierde cu scorul de 10-0, dacă va fi găsită vinovată de faptul că partida de pe teren propriu cu Podravka Koprivnica nu s-a disputat din cauza sa, dar, în schimb, ar putea câştiga jocul din deplasare cu Borussia Dortmund, amânat după ce echipa germană a avut toate jucătoarele din lot în carantină.

Restanţele care nu vor fi reprogramate până pe 25 ianuarie vor fi decise la „masa verde”

„În acest moment, în Liga Campionilor sunt foarte multe meciuri amânate. Noi, SCM Rm. Vâlcea, n-am jucat în patru etape, iar Vipers Kristiansand are chiar cinci restanţe, în Grupa A. Federaţia Europeană de Handbal a informat deja toate cele 16 cluburi că se va disputa ce se poate până pe 14 februarie, aceasta fiind data limită pentru încheierea fazei grupelor. În privinţa meciurilor care nu se vor juca între timp, EHF va analiza situaţia, va vedea din cauza cui nu au avut loc la momentul respectiv, iar echipele vinovate le vor pierde la «masa verde». «Partidele care nu se joacă deloc din orice motiv, vor fi evaluate, iar punctele vor fi acordate în funcţie de circumstanţele care au dus la faptul că un meci nu s-a putut juca. Evaluările vor fi făcute dacă, până pe 25 ianuarie, nu se poate stabili o dată pentru reprogramarea unui meci amânat. Federaţia va comunica echipelor rezultatul evaluării până pe 28 ianuarie», ne-a transmis EHF. Aşadar, dacă nu se stabileşte o dată pentru disputarea vreunui meci până pe 25 ianuarie, acesta nu se va mai juca şi va fi decis la «masa verde». Iar până pe 28 ianuarie vom şti dacă l-am pierdut sau l-am câştigat”, a dezvăluit şeful secţiei de handbal feminin de la SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu.

Vâlcea ar putea pierde meciul de acasă cu Podravka, dar îl va câştiga pe cel din Germania

„Anunţul dat publicităţii recent de EHF, e un lucru rău pentru noi. Practic, asta înseamnă că am putea ceda fără să mai jucăm jocul cu Podravka Koprivnica, de pe teren propriu. Pe de altă parte, vom avea câştig de cauză în ceea ce priveşte partida cu Borussia Dortmund, din deplasare, care nu s-a jucat deoarece echipa germană a avut jucătoarele carantinate. Cam aşa vor fi judecate lucrurile de EHF! Această omologare automată se referă strict la meciurile care au fost amânate în 2020, pentru că, în rest, le vom disputa normal pe cele cinci programate în etapele din 2021”, a completat Florin Verigeanu.
Măsura de omologare la „masa verde” a unor meciuri din Liga Campionilor e valabilă şi pentru cele care nu se vor disputa în acest an, pentru că e foarte posibil să mai fie vorba şi de alte partide care vor fi amânate din cauza Covid-19.