luni, iulie 13, 2020
Diverse

DELGUARD, de 8 ani – numărul 1 în Vâlcea! A asigurat paza la cele mai importante evenimente din ultima perioadă. Printre acestea, Festivalul Open Air Blues (de la Brezoi) şi exerciţiul NATO (de la Mihăeşti)

938Vizualizari
De opt ani, compania DELGUARD este numărul 1 în Vâlcea, în materie de pază şi protecţie! Datorită profesionalismului agenţilor săi, din 2012 şi până în prezent, aceasta a obţinut marele premiu, în fiecare an, la toate Galele organizate de Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea, pentru cea mai bună firmă de specialitate din judeţ. Într-un interviu acordat în exclusivitate, managerul companiei, Vasile Neaţă, ne-a dezvăluit câteva dintre secretele succesului din acest domeniu.

„Am cucerit peste 20 de premii! Din 2012 şi până în prezent, am fost cei mai buni în Vâlcea, în fiecare an”

„Firma a fost înfiinţată în 2007, la Registrul Comerţului Vâlcea, în 2009 am luat licenţa de funcţionare pentru servicii de pază şi protecţie, iar din 2010 ne-am început activitatea propriu-zisă. În 2007, erau şi alte firme puternice de acest gen în Vâlcea, dar, pas cu pas, am ajuns pe primul loc. Care e secretul succesului? Munca şi pasiunea pe care o depunem în tot ceea ce facem! De asemenea, corectitudinea de care am dat dovadă mereu! În plus, trebuie să ştii şi cum să gestionezi foarte bine lucrurile, adică să fii un bun administrator. Sunt mândru de toate premiile pe care le-am obţinut! Am cucerit peste 20 de distincţii, în fiecare an am fost cei mai buni. Din 2012 şi până în prezent, ne-am clasat mereu pe locul 1. Practic, de 8 ani suntem numărul 1 în Vâlcea, la categoria firme de pază şi protecţie. În 2016 şi 2018, am obţinut inclusiv Diploma de Excelenţă, la categoria firme de pază, de la Camera de Comerţ şi Industrie – la Gala Economiei Vâlcene”, a mărturisit Vasile Neaţă.

Managerul de la DELGUARD a explicat apoi şi cum a apărut ideea de a înfiinţa o firmă de pază. „Am efectuat stagiul militar la jandarmi. M-am încorporat în 1998, la Drăgăşani, iar după un an m-am eliberat la Rm. Vâlcea. Mi-a plăcut foarte mult haina militară, însă neşansa mea a fost aceea de a nu putea să devin subofiţer sau ofiţer. Aşa că mi-am spus că, dacă n-am avut această posibilitate de a mă angaja în Jandarmerie, trebuie să fac ceva asemănător. Iar de aici a plecat pasiunea asta de a o înfiinţa o firmă de pază. Am lucrat de la început în domeniu, prima oară fiind angajat la Pinkerton. Am făcut pază din 1999 şi mi-a plăcut enorm asta, pur şi simplu, a devenit o pasiune. Patronul companiei respective a avut mare încredere în mine, m-a iniţiat, am mers după el peste tot, iar apoi am ajuns la concluzia că trebuie să încerc să înfiinţez şi eu o companie, cu forţele mele. Iar având în spate cei peste 20 de ani de servicii de pază, experienţa pe care am dobândit-o în această perioadă m-a ajutat să pun pe picioare propria mea firmă de pază”, a subliniat Vasile Neaţă.

Compania DELGUARD are misiuni şi în afara Vâlcii, în Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi şi Călăraşi

În prezent, compania DELGUARD are 230 de angajaţi, un număr impresionant, care o situează printre cele mai importante din Vâlcea şi nu numai. „Sunt multe firme puternice de acest gen în ţară, cu care concurăm, dar şi colaborăm. De la toate, avem acreditări în privinţa serviciilor bune pe care le oferim, graţie parteneriatului excelent de care am dat dovadă. Nu putem face o evaluare corectă a locului pe care îl ocupăm la nivel naţional, dar în orice caz suntem în top! Am făcut mereu o selecţie riguroasă şi cât mai bună a persoanelor pe care le angajăm. Lucrul cu oamenii este cel mai greu, iar forţa de muncă e într-un număr foarte scăzut şi în acest domeniu. Ne bucură totuşi că am găsit agenţi capabili cu care să ne facem treaba în toate misiunile pe care le-am desfăşurat! Bineînţeles că e greu să conduci atâţia oameni, dar în acelaşi timp e plăcut şi frumos! Graţie profesionalismului nostru, ne-am extins şi în afara judeţului, astfel că, în afară de Vâlcea, mai avem misiuni de pază şi în Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi şi Călăraşi. Obiectivul pe termen lung e acela de a extinde şi mai mult activitatea companiei, exclusiv pe pază şi protecţie, pentru că aici ne pricepem cel mai bine! Concurenţa în domeniu, în Vâlcea, este foarte mare, la ora actuală, dar consider că nu avem adversar. Culmea, ne-am confruntat şi cu firme-fantomă din alte judeţe, care veneau cu oferte care mai de care mai năstruşnice, prin care nu puteau asigura nici măcar salariul minim pe economie. O lipsă de profesionalism fără margini, de aceea şi aveau preţuri extrem de mici pentru serviciile oferite. Bineînţeles că n-au rezistat mult, iar după o perioadă au dispărut”, a mai adăugat Vasile Neaţă.

DELGUARD asigură paza la numeroase instituţii publice importante: bănci, spitale…

Pe lângă paza pe care o asigură la câteva dintre cele mai importante instituţii publice din Vâlcea (bănci, spitale şi societăţi comerciale puternice, cu sute de angajaţi), agenţii de la DELGUARD s-au aflat şi la unele evenimente de anvergură. Cele mai cunoscute au fost Festivalul Open Air Blues, organizat anul trecut de primarul Robert Schell, la Brezoi, şi exerciţiul militar NATO din urmă cu trei ani, de la Mihăeşti.
„Am asigurat paza la multe meciuri din ligile naţionale şi concerte importante care s-au desfăşurat în Vâlcea. Avem în derulare misiuni la bănci, spitale, instituţii publice, dar şi la Ştrandul Ostroveni. Anul trecut, am fost prezenţi la prima ediţie a Festivalului Open Air Blues, de la Brezoi, unde am deplasat o echipă alcătuită din 40 de oameni de mare calitate. Trebuia să mergem acolo şi în 2020, dar, din păcate, evenimentul nu se va mai desfăşura din cauza pandemiei. Apoi, am mai asigurat ordinea la un festival la Feţeni, pe care l-a organizat DJ Tomy”, a afirmat managerul companiei DELGUARD.

În 2017, compania DELGUARD a fost aleasă special de americani pentru a păzi baza militară NATO de la Mihăeşti

Cea mai importantă misiune a agenţilor DELGUARD a avut loc în urmă cu trei ani, când aceştia i-au păzit pe militarii americani din cadrul NATO, care au fost cantonaţi pentru o scurtă perioadă la Mihăeşti. Pentru evenimentul din localitatea administrată de primarul Constantin Bărzăgeanu, compania condusă de Vasile Neaţă a fost selectată chiar de către oficialii americani. Şi a fost vorba, pur şi simplu, de o alegere directă! Ceva de genul „sunteţi cei mai buni, pe voi v-am ales!”. Reprezentantul principal al misiunii americane din România s-a deplasat special la sediul companiei DELGUARD, pentru a solicita serviciile firmei vâlcene. Fără alte comentarii!
Obligaţiile au fost enorme! Dacă DELGUARD nu s-ar fi încadrat în condiţiile şi clauzele impuse de americani, compania vâlceană ar fi fost nevoită să suporte din propriul buzunar paza şi protecţia bazei militare NATO de la Mihăeşti, dar serviciile ar fi fost efectuate de o firmă adusă pe ultima sută de metri de peste hotare, la un preţ exorbitant.

„A fost o selecţie de oferte la nivel naţional, după care americanii ne-au contactat direct şi au venit la Rm. Vâlcea pentru a discuta detaliile misiunii. A fost o experienţă foarte grea, dacă am fi greşit un singur lucru, NATO ar fi adus în schimb pază din altă parte, la cel mai scump preţ, iar noi eram obligaţi să plătim totul, ca un fel de despăgubiri. Misiunea a fost riscantă, pentru că a avut multe responsabilităţi! De aceea, am făcut o selecţie foarte riguroasă a agenţilor cu care am mers la Mihăeşti. Am avut disponibilizaţi cei mai buni 15 oameni din companie, i-am ales în special pe cei vechi şi cu mare-mare experienţă”, a explicat conducerea companiei DELGUARD.