Politică

Deputatul Cristian Buican a intensificat demersurile pentru realizarea drumului expres Râmnicu Vâlcea – Tigveni, care va asigura conectarea cu autostrada Piteşti – Sibiu

135Vizualizari

COMUNICAT DE PRESĂ

Biroul politic al PNL VÂLCEA, prin președintele său, Cristian Buican, aduce la cunoștința concetățenilor noștri demersurile făcute pentru respectarea unuia dintre angajamentele noastre electorale principale, realizarea unui drum expres între Râmnicu Vâlcea și Tigveni, astfel încât să se asigure conectarea municipiului nostru la autostrada Pitești – Sibiu.
După cum este cunoscut, acesta este un obiectiv de maximă importanță economică și socială, nu numai pentru locuitorii orașului, ci și pentru județul Vâlcea. De asemenea, este cunoscut faptul că această problemă se află pe agenda publică de câțiva ani, susținută de o petiție semnată de aproape 40.000 de locuitori ai județului Vâlcea.
În data de 12 mai, am adresat memorii către CNAIR, Ministrului Transporturilor și Prim-ministrului Florin Cîţu (PNL). Trebuie menționat că memoriul adresat Ministrului Transporturilor a fost însușit, prin semnătură proprie, și de către domnul Deputat USR Ion-Marian Lazăr.
În fiecare dintre aceste memorii, am expus principalele noastre argumente: interesele economice și sociale ale municipiului, necesitatea unei legături rapide cu autostrada și faptul că modernizarea DN 73 C nu poate asigura fluxurile necesare la viteză superioară între Râmnicu Vâlcea și Tigveni. Am arătat, de asemenea, ca este vorba de două căi de transport cu finalități proprii: un drum expres de mare viteză, respectiv un drum național care trece prin mai multe localități; astfel, modernizarea secundului, nu poate ține loc primului.
Așteptăm cu încredere decizia autorităților competente. Însă, având în vedere experiența anterioară în problema care ne interesează, am considerat potrivit să ne adresăm cu un memoriu și celei mai înalte autorități în stat, Președintele României, pentru că în 2016 domnia sa a aprobat petiția vâlcenilor și este de așteptat ca în prezent, prin poziția pe care o va lua, să reprezinte un stimul pentru o decizie pozitivă a autorităților competente.
Vă asigurăm, stimați concetățeni, că PNL VÂLCEA va face în continuare toate diligențele necesare, nu numai pentru realizarea acestui drum expres, ci și pentru respectarea fiecăruia dintre angajamentele nostre față de dumneavoastră.
Biroul politic al PNL VÂLCEA,
Președinte Cristian Buican