Fotbal Național

Derbi vâlcean în Liga a III-a, în prima rundă din acest an. Cozia Călimăneşti vs. Minerul Costeşti, duel important în lupta pentru evitarea retrogradării

767Vizualizari
În prima etapă care va avea loc în 2023 în Liga a III-a, este programat şi un meci între două dintre echipele vâlcene care fac parte din Seria 6. Astfel, Cozia Călimăneşti o va înfrunta, pe teren propriu, pe Minerul Costeşti, într-un duel extrem de important în lupta aprigă pentru menţinere la nivel naţional. Până în acest moment, formaţia din staţiune a adunat 16 puncte şi se află pe locul 8, în timp ce „ortacii” antrenaţi de Marius „Ţeţe” Vlădoi au strâns 11 şi ocupă poziţia a noua, prima sub linia retrogradării. Dacă elevii lui Vasile Ilinca vor reuşi să câştige, se vor distanţa la opt „lungimi” de rivalii lor din judeţ şi vor lua o opţiune serioasă pentru rămânerea în Liga a III-a.
Meciul Cozia Călimăneşti – Minerul Costeşti va avea loc sâmbătă, 11 martie, de la ora 15.00, în fieful echipei din staţiune. În tur, nou-promovata s-a impus clar în deplasare, cu scorul de 3-0, prin golurile marcate de Cosmin Marinaş (în minutul 10), Adrian Sîrbu (25) şi Nonis Duca (84).