Fotbal Național

Derbi vâlcean în Liga a III-a: Viitorul Dăeşti – Flacăra Horezu! Echipa de la Fedeleşoiu porneşte ca favorită!

217Vizualizari
Viitorul Dăeşti (FOTO – sus) nu resimte deloc aerul înalt al primului loc din Seria a VI-a, unde a urcat încă din etapa a 2-a, ci dimpotrivă, se simte chiar confortabil, iar jucătorilor începe să le placă postura de favoriţi la promovare! Sâmbăta trecută, formaţia vâlceană a bifat un nou succes important, în deplasare, în fieful echipei CS „U” Craiova 2, după ce s-a impus la limită, cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat de Robert Pîrvu, în minutul 18. Adi Popa & Co. şi-au îndeplinit astfel obiectivul cu care au plecat la drum spre Bănie şi s-au întors cu toate cele trei puncte în „tolbă”.
În fotbal, există o vorbă: „titlul se câştigă cu echipele mici, paşii greşiţi în faţa acestora fiind greu de recuperat”. Ei bine, până în prezent, tocmai acest lucru funcţionează perfect la Fedeleşoiu, din moment ce Viitorul Dăeşti le-a învins atât pe Petrolul Potcoava, cât şi pe CS „U” Craiova 2, în deplasare, două dintre codaşele ierarhiei. Singura sincopă a fost cu Sporting Roşiori, pentru care există însă circumstanţe atenuante, având în vedere că echipa din Teleorman, se numără printre protagonistele Seriei a VI.-a.
În week-end, Viitorul Dăeşti va juca din nou pe teren propriu, de această dată împotriva rivalei din judeţ, Flacăra Horezu (FOTO – jos). În condiţiile în care „olarii” au arătat că ştiu să-şi arate şi „colţii” (a se vedea succesul în faţa echipei ACSO Filiaşi, 1-0, în deplasare), meciul de la Fedeleşoiu ar trebui să fie unul echilibrat, dar Adi Popa & Co. vor porni cu prima şansă la victorie, indiferent ce s-ar spune. Pentru lidera Seriei a VI-a, acesta va fi ultimul test înainte de derbiul pentru supremaţie cu CSM Slatina, din deplasare, care va avea loc în următoarea etapă.

Meciul Viitorul Dăeşti – Flacăra Horezu e programat sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 15.00, pe Stadionul „Gheorghe Ciucioi”, de la Fedeleşoiu.