Fotbal Național

Derbiul suferinţei, Flacăra Horezu vs. Minerul Costeşti, se dispută în acest week-end, în Treapt

671Vizualizari
După 10 etape, Vâlcea dă lidera ierarhiei în Seria a VI-a din Liga a III-a (Viitorul Dăeşti), dar şi pe ultimele două clasate (Flacăra Horezu şi Minerul Costeşti). Cele două echipe din subsolul ierarhiei se vor întâlni chiar în acest week-end, pe stadionul din Treapt, în runda a 11-a din sezonul regulat, într-un adevărat derbi al suferinţei. „Olarii” vor aborda duelul cu 11 puncte în cont, în timp ce „ortacii” au strâns doar 4 până în prezent.
Meciul Flacăra Horezu – Minerul Costeşti se va disputa sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 14.00.

În meciul din tur, de la Orleşti, „olarii” s-au impus cu scorul de 2-1

Până în acest moment, niciuna dintre cele două echipe vâlcene din partea inferioară a clasamentului nu a avut rezultate notabile în compania rivalelor directe cu care se bat pentru evitarea retrogradării. Astfel, „olarii” au terminat doar la egalitate, în Treapt, cu Petrolul Potcoava (0-0), iar apoi au pierdut cu 1-0, în deplasare, cu CS „U” Craiova 2. Singurul rezultat pozitiv al elevilor lui Narcis Enăchescu e chiar împotriva adversarilor din această săptămână, pe care i-au învins cu 2-1, în tur, la Orleşti. Pe 4 septembrie, „olarii” au punctat prin Răzvan Dinu (în minutul 22) şi Radu Bîrzan (71), în timp ce pentru Minerul Costeşti a înscris Răzvan Milosteanu (50).

„Ortacii”, ZERO puncte cu rivalele din lupta pentru evitarea retrogradării

De partea cealaltă, „ortacii” n-au luat niciun punct cu rivalele din subsol, un bilanţ care îi trage evident în jos. În acest sens, aşa cum se cunoaşte, Minerul Costeşti a început ediţia actuală a Ligii a III-a cu un eşec drastic în Bănie (0-6), contra echipei CS „U” Craiova 2. Apoi, Marius „Ţeţe” Vlădoi & Co. au pierdut de fiecare dată acasă, la Orleşti, cu Flacăra Horezu (cu 1-2), Petrolul Potcoava (cu 1-3) şi, week-end-ul trecut, cu CS „U” Craiova 2 (cu 1-5).
Aşa cum se cunoaşte, cele 4 puncte din acest sezon ale „ortacilor” au fost cucerite după remiza uluitoare cu CSM Slatina, din deplasare (1-1), şi victoria de la Orleşti, cu CSM Alexandria (3-1). Dacă „ortacii” vor suferi un nou eşec în această etapă, în Treapt, contra unei alte echipe cu care se luptă să evadeze din subsolul clasamentului, soarta lor va fi din ce în ce mai grea.