Fotbal Național

Deşi a retrogradat cu FC „U” Craiova 1948, Robert Popa va juca tot în Superligă. Tânărul goal-keeper vâlcean va apăra la…

1.97KVizualizari
Săptămâna aceasta, se va da startul într-un nou sezon al Superligii, la startul căruia se vor alinia şi câţiva fotbalişti vâlceni. Adrian Alexandru-Păun s-a întors la CFR Cluj, Ionuţ Stoica a rămas om de bază la FC Hermannstadt, Denis Dumitraşcu şi Alex Dandea se află în lotul nou-promovatei Gloria Buzău, în timp ce Victor Dican se va transfera până la urmă de la FC Botoşani la Farul Constanţa, deşi finanţatorul Valeriu Iftime spera să-l vândă la un moment dat în Polonia, echipa care l-a ofertat fiind Korona Kielce.
Printre vâlcenii care vor evolua în continuare în Superligă se numără şi portarul Robert Popa, chiar dacă echipa la care a fost legitimat, FC „U” Craiova 1948, a retrogradat în Liga a II-a. Adrian Mititelu şi-a dat acordul pentru ca goal-keeper-ul în vârstă de 21 de ani să fie împrumutat la o echipă din elită, unde vâlceanul va avea posibilitatea să-şi relanseze cariera. Robert Popa va evolua sezonul viitor la UTA Arad sub formă de împrumut, pe o perioadă de un an”, a anunţat clubul din Bănie, pe Facebook.
La multipla campioană a ţării (care a cucerit şase titluri naţionale până în 1970), fostul junior din Zăvoi se va afla sub comanda unui antrenor de top, Mircea Rednic. Iar pentru că el este eligibil pentru regula Under 21, are şanse mari să fie titular chiar din prima rundă, când UTA Arad va primi vizita echipei Rapid Bucureşti (sâmbătă, 13 iulie, de la ora 19.15). „Bun venit, Robert Popa! Căpitanul naționalei U20 a României este noul portar al UTA-ei! Născut pe 5 martie 2003, Robert Popa a început fotbalul la CSM Rm. Vâlcea, de unde a trecut la FC Argeș. În ultimele cinci sezoane a apărat poarta echipei FC «U» Craiova 1948, fiind convocat la toate loturile naționale de juniori ale României. Îi urăm succes și evoluții cât mai bune în poarta echipei noastre!”, au transmis oficialii de la UTA Arad, tot pe reţeaua de socializare, după confirmarea transferului lui Robert Popa.